Primul stat din vestul Europei care introduce din nou carantina

235
Primul stat din vestul Europei care introduce din nou carantina - masca-1636792717.jpg

Articole recomandate

Olanda devine, sâmbătă, primul stat din vestul Europei care introduce din nou carantina, din cauza exploziei de cazuri noi de Covid 19, apărute în ultimele zile.


De restricții se pregătește și Cehia, în timp ce Marea Britanie înregistrează constant câte 40 de mii de infectări noi.


În mai toate țările vestice, însă, numărul deceselor este foarte redus față de valurile anterioare ale pandemiei, semn că vaccinurile își îndeplinesc rolul.
În acest timp, o nouă variantă SARS-CoV-2 a fost identificată, într-o comună din vestul Franței. Au aparut 22 de cazuri într-o școală, înainte ca focarul, să fie controlat.


Astfel, restaurantele și barurile din Olanda se închid la ora 7 seara, la fel și magazinele ne-esențiale. Oamenii sunt sfătuiți să lucreze de acasă și să nu primească mai mult de patru vizitatori in acealasi timp.


Mark Rutte, premierul olandez: “E inevitabil să ne întoarcem din nou la măsurile pe care le cunoaștem din fazele trecute (ale pandemiei) și care ne afectează pe toți, fie că suntem vaccinați sau nu. Vin la pachet și credem că sunt necesare timp de trei săptămâni.”


Noile restricții au fost anunțate după o explozie de cazuri noi și spitalizări. Ieri au fost confirmate peste 16 mii de cazuri și 32 de decese provocate de COVID.


Și Cehia se pregătește să impună noi măsuri, la începutul săptămânii viitoare, după ce vineri s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri noi și 28 de decese. Pentru început, toți elevii de la generală până la liceu vor fi testați în două etape, la finalul lunii noiembrie.


Nici Germania nu stă mai bine. Vineri s-au înregistrat peste 48.000 de cazuri noi, aproape de recordul de joi. Decesele au fost, însă, mai puține ca în România: 191 în 24 de ore, la o populație de 83 de milioane de germani.


Cu o rata de vaccinare de 68%, Marea Britanie are din nou sistemul medical sub o intensă presiune. De câteva săptămâni se înregistrează 40 de mii de cazuri noi zilnic. Însă rata de infectare nu se oglindește și în numărul de decese, sub 300 pe zi, la o populație de 68 de milioane de oameni.


Pe de altă parte, după ce a fost lovit dur în august de al patrulea val al pandemiei, Israelul a administrat în ritm accelerat doza booster de ser Pfizer. Efectele s-au făcut simțite rapid, iar rata de pozitivare a testelor a scăzut până la 0,65% în prezent.


Mai mult, oficiali de rang înalt civili şi militari au participat la un exerciţiu, fără precedent în lume, vizând testarea capacității de reacţie a ţării în cazul unui nou val al pandemiei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4834 secunde