Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Macedonia de Nord. Cinci candidaţi în cursa pentru funcţia supremă

72
Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Macedonia de Nord. Cinci candidaţi în cursa pentru funcţia supremă - 1-1713939908.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi, miercuri, 24 aprilie, la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmite agenţia AFP.

Secţiile de votare s-au deschis la ora locală 07:00 (05:00 GMT) şi se vor închide la 19:00 (17:00 GMT).

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, preşedintele în exerciţiu Stevo Pendarovski, care provine din Uniunea Social-Democrată (SDSM), este devansat clar de Gordana Siljanovska-Davkova, reprezentantă a partidului naţionalist VMRO-DPMNE.

Totuşi, este improbabil ca vreunul dintre candidaţi să obţină mai mult de 50% din voturi. În cursa electorală se află alţi cinci candidaţi, iar un foarte probabil tur doi al prezidenţialelor este prevăzut pentru data de 8 mai, când au loc şi alegeri parlamentare.

Printre candidaţii la funcţia supremă în Macedonia de Nord sunt şi doi etnici albanezi: actualul ministru de externe Bujar Osmani, din partea partidului DUI, membru al coaliţiei guvernamentale de la Skopje, şi Arben Taravari, candidatul unei alianţe electorale a partidelor de opoziţie albaneze. Etnicii albanezi constituie aproximativ 25% din populaţia Macedoniei de Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.786 secunde