Principele Regent Nicolae va fi reînhumat vineri la Curtea de Argeș

1160
Principele Regent Nicolae va fi reînhumat vineri la Curtea de Argeș - principe-nicolae-reinhumat-1711285686.jpg

Articole de la același autor

Principele Regent Nicolae, al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, înmormântat în 1978 la Lausanne, va fi reînhumat la Curtea de Argeș, anunță familia regală a României pe Facebook.


„Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunța decizia Majestatii Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României. Cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria va odihni, alături de soția sa Ioana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.


Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului va oficia ceremonia de reînhumare vineri, 29 martie 2024, la ora 12.00. Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci lângă fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale”, se arată în mesajul postat pe Facebook de către Casa Regală.


Principele Nicolae al României s-a născut la Sinaia, la 5/18 august 1903, şi a fost botezat de către Ţarul Rusiei, Nicolae al II-lea, al cărui prenume îl purta. A fost Regent al României, între 1927 şi 1930. A murit la 9 iulie 1978, la Madrid și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveţia, potrivit casamajestatiisale.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5919 secunde