Scandalul cu romi din Bulgaria ia proporții

710
1
Scandalul cu romi din Bulgaria ia proporții - arton165-1317241845.jpg

Aproximativ 170 de per-soane au fost reținute, marți seară, în 14 orașe bulgare unde au avut loc manifestații împotriva romilor pentru a treia zi consecutiv, fără incidente majore, a anunțat, ieri, poliția. Polițiștii au dispersat ma-nifestanții, i-au împiedicat să ajungă la Parlamentul din Sofia sau în ghetourile romilor din provincie. Manifestanții care aveau asupra lor focuri de artificii, bastoane sau cuțite au fost arestați. Sloganurile rasiste ostile minorităților rome și turce erau mai rare față de luni, procurorul general cerându-le diferitelor Parchete să aplice dispozițiile Codului Penal împotriva rasismului și urii etnice, infracțiuni pasibile cu patru ani de închisoare.
Marți, manifestanții au optat pentru sloganuri cum ar fi "Trăiască bulgarii" și "Vrem legi". Autoritățile au cerut poliției să acționeze ferm împotriva încălcărilor ordinii publice, în timp ce o intensificare a tensiunilor etnice era sensibilă în ultimele zile.



Comentează știrea

admirator
29 septembrie 2011
unde dai si unde crapa!

de 20 de ani se chinuiesc magraonii sa ii faca pe romani sa explodeze si nimic...dar cedeaza altii! Terminati cu apelativul "rom"!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Sute de romi români evacuați din Marsillia
Pagina a fost generata in 0.2786 secunde