Șeful OMS atrage atenția: Omenirea trebuie să se pregătească pentru o pandemie „chiar mai letală” decât COVID-19

216
Șeful OMS atrage atenția: Omenirea trebuie să se pregătească pentru o pandemie „chiar mai letală” decât COVID-19 - pgx7s2li4jj2lmoiuvnkunqqym-1684937759.jpg

Articole de la același autor

Întreaga lume ar trebui să se pregătească pentru o pandemie „chiar mai letală” decât Covid-19, izbucnită în iarna anului 2020, a avertizat președintele Organizației Mondiale a Sănătății.


Aproape șapte milioane de oameni au murit la nivel mondial din cauza coronavirusului în ultimii trei ani.
Oficial, Covid-19 nu mai reprezintă o urgență sanitară la nivel global, deși virusul rămâne încadrat drept „pandemie activă”.


Acum, Tedros Ghebreyesus, președintele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), avertizează că riscurile globale rămân ridicate.


„Amenințarea ca un nou agent patogen, cu potențial de mortalitate chiar mai ridicat” rămâne reală, a declarat acesta. Declarațiile au fost făcute în Elveția, unde se desfășoară reuniunea anuală a Organizației Mondială a Sănătății.
În aceste condiții, OMS cere adoptarea unui „tratat privind pandemiile”, adică un set de reguli și protocoale mult mai dure care trebuie urmate pentru a preveni răspândirea virușilor.


Acordul ar urma să oblige juridic țările semnatare să respecte prevederile OMS. Doar un singur astfel de tratat a mai fost semnat, care reglementează controlul tutunului.


În cadrul aceluiași eveniment, OMS a lansat Rețeaua Internațională de Monitorizare a Patogenilor, un program prin care-și propune să depisteze situațiile cu risc epidemiologic ridicat mult mai rapid.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5396 secunde