Concurs Simona Halep, campioană de junioare la Roland Garros

426

Articole de la același autor

La distanță de 34 de ani, România are din nou o campioană în proba de simplu junioare din cadrul turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Dacă, în 1974, a triumfat Mariana Simionescu, în 2008, a venit rândul Simonei Halep să ridice deasupra capului marele trofeu.

Parisul este la picioarele Simonei Halep, după ce jucătoarea de tenis de la CS Mamaia Idu / LPS "Nicolae Rotaru" CSS, favorita nr. 9, a câștigat finala probei individuale de junioare, disputată, ieri după-amiază, în compania unei alte românce, Elena Bogdan (nr. 10).
Finala a fost dramatică și s-a întins pe durata a două ceasuri. După un început ezitant, Simona și-a intrat "în mână" și și-a adjudecat setul întâi, 6-4. În parțialul secund, constănțeanca a avut două mingi de meci, însă adversara sa a găsit resursele de a salva situația și de a împinge setul în tie-break. A fost 7-6 (3) pentru Elena și scorul la general devenea 1-1.
În decisiv, sportiva antrenată de Liviu Panait a reușit două break-uri consecutive și, după ce a mai irosit o minge de meci, a încheiat conturile la cea de-a patra, 6-2 și trofeul ia calea Constanței.
Statistica vorbește de la sine despre balanța de forțe de pe zgura pariziană: 2-2 la ași, 3-3 la duble greșeli, 105-103 puncte câștigate și 49%-48% procentaj de reușită a primului serviciu.
Așadar, 2008 este un an excelent pentru Simona Halep, aducându-i titlul de campioană europeană de junioare, o semifinală la Australian Open și, acum, triumful la Roland Garros.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8277 secunde