Simona Halep, campioană la dublu în turneul de la București

364

Articole de la același autor

Dacă, în proba de simplu a turneului feminin de tenis de la București, nicio jucătoare din România nu a reușit să depășească faza sferturilor de finală, la dublu, reprezentantele țării noastre au avut mai multă șansă: Simona Halep și Irina Begu au câștigat, sâmbătă, finala challenger-ului pe zgură, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari.
În meciul cu trofeul pe masă, Simona și partenera sa s-au impus în fața dublului Julia Gorges (Germania) / Sandra Klemenschits (Austria), după aproape două ore de joc. În primul set, româncele nu s-au înțeles mai deloc și au pierdut, 2-6, dar au revenit în forță în parțialul secund, adjudecat fără niciun dubiu, 6-0. Frenetic susținute de public, tricolorele au dat lovitura în tie-break-ul decisiv, scor 12-10.
Pentru această performanță, Simona și Irina vor fi recompensate cu 5.456 dolari și 140 de puncte WTA.
Campioană de junioare la Roland Garros 2008, Simona Halep este legitimată la CS Mamaia Idu / LPS "Nicolae Rotaru" CSS. În vârstă de 17 ani și jumătate, sportiva constănțeancă este antrenată de Firicel Tomai, același tehnician ocupându-se și de pregătirea lui Victor Hănescu.
Ieri, în finala de simplu, Andrea Petkovic (Germania) - Stefanie Voegle (Elveția) 6-3, 6-2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4765 secunde