Siria: ONU cere un armistițiu de 72 de ore în apropiere de Damasc

96
Siria: ONU cere un armistițiu de 72 de ore în apropiere de Damasc - siria-1491491439.jpg

Articole recomandate

ONU a cerut joi o "pauză" de 72 de ore în luptele din regiunea Ghouta de Est pentru a transporta ajutoare în această zonă controlată de rebeli în apropiere de Damasc și aflată sub blocada regimului sirian din 2012, informează Agerpres.ro.


"Avem nevoie de o pauză de 72 de ore în Ghouta de Est și avem nevoie de ea în zilele următoare", a declarat Jan Egeland, care conduce la ONU grupul de lucru asupra ajutorului umanitar în Siria.

În această regiune, "400.000 de persoane suferă în prezent", a adăugat el, deplângând lipsa de medicamente și alimente, precum și bombardarea spitalelor.

"Nimeni nu vrea să vadă o altă situație ca în estul Alepului", a adăugat el, după întâlnirea săptămânală a acestui grup de lucru, făcând referire la orașul sirian unde peste 250.000 de persoane au fost asediate de forțele guvernamentale siriene luni de zile anul trecut.

La această reuniune, a indicat Jan Egeland, "toată lumea a fost de acord, inclusiv rușii, că situația" în Ghouta de Est este "dezastruoasă și că este nevoie de un acord special".

Ghouta de Est, supusă unei blocade a regimului sirian din 2012, este vizată cu regularitate de numeroase bombardamente aeriene și tiruri de artilerie. Această regiune este ultimul bastion al opoziției împotriva președintelui Bashar al-Assad din apropiere de Damasc.

Războiul din Siria, care a început în 2011, a făcut peste 320.000 de morți și aproximativ cinci milioane de refugiați în regiune, precum și milioane de persoane strămutate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1317 secunde