SUA au comemorat 75 de ani de la atacul de la Pearl Harbor

161
SUA au comemorat 75 de ani  de la atacul  de la Pearl Harbor - sua-1481116712.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au comemorat, ieri, 75 de ani de la atacul de la Pearl Harbor, care a declanșat intrarea țării în cel de-Al Doilea Război Mondial, relatează agenția DPA.

Sute de supraviețuitori ai atacului de la Pearl Harbor, veterani din Al Doilea Război Mondial și membri ai familiilor lor au venit la Honolulu (Hawaii) pentru a participa la o serie de evenimente dedicate comemorării.

Atacul surpriză a ucis 2.403 de ame-ricani și a lăsat Flota SUA din Pacific în ruine. Președintele Franklin Roosevelt

a numit această dată "o zi care va trăi în mintea oamenilor în infamie", într-un dis-curs în fața Congresului, iar SUA au intrat într-un război ce a durat încă patru ani și jumătate.

Aproximativ 4.000 de persoane, printre care și 300 de veterani din Al Doilea Război Mondial, au participat la ceremonia de ieri, iar alte mii au urmărit evenimentul în direct de la monumentul dedicat memoriei victimelor atacului de la Pearl Harbor, la Waikiki Beach, transmis pe internet.

Organizatorii au început să se pregătească pentru comemorare în urmă cu mai mult de un an, conștienți că aceasta va fi probabil ultima ocazie pentru a aduce un tribut la scară largă supravie-țuitorilor de la Pearl Harbor și din Al Doilea Război Mondial. La începutul acestei săptămâni, prim-ministrul Japoniei și-a anunțat planul de a vizita Pearl Harbor la finalul lunii. Shinzo Abe ar urma să se întâlnească cu președintele american în exercițiu Barack Obama la Pearl Harbor, pe 27 decembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1941 secunde