Sistemul de transport public din San Francisco, lovit de un atac cibernetic. S-a călătorit gratis

109
Sistemul de transport public din San Francisco,  lovit de un atac cibernetic. S-a călătorit gratis - atacciberneticsanfrancisco-1480341568.jpg

Articole recomandate

Sistemul de transport public din San Francisco a fost ținta unui atac cibernetic, în urma căruia clienții au putut să călătorească gratis. Hackerii au cerut o răscumpărare care se ridică la aproximativ 70.000 de dolari, scrie BBC.

Ca o măsură de precauție, personalul a oprit toate mașinile de emitere a biletelor, astfel că cei care au călătorit cu transportul în comun nu au plătit nimic.

Calculatoarele din rețeaua de transport public a orașului, inclusiv cele din stații, au fost dezactivate, după ce pe ecrane a apărut un mesaj de la atacatori: "Sunteți sub un atac cibernetic, toate datele de contact sunt criptate. Contact: Key ([email protected]) ID:. 681, Enter".

Trenurile în sine nu au fost afectate, iar oficialii orașului au declarat că o anchetă este în curs de desfășurare.

"Nu a fost afectat serviciul de tranzit sau sistemele noastre de siguranță, și nici informațiile personale ale clienților noștri", a declarat un purtator de cuvânt pentru jurnaliștii de la BBC.

"Incidentul rămâne în curs de investigare. Drept urmare, nu este oportun să se ofere detalii suplimentare în acest moment."

Agenția de transport public, cunoscută sub numele de Muni, este responsabilă de trenurile, tramvaiele și autobuzele din jurul orașului.

Duminică, mașinile de emitere a biletelor și-au revenit la normal, însă nu este clar dacă atactul cibernetic a luat sfârșit.

Un oficial al site-ului de știri Hoodline al orașului San Francisco a declarat pentru BBC că hackerii au oferit o listă a aparatelor infectate, mai mult de 2.000 în total.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.48 secunde