Sudanul cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind „agresiunea” EAU

100
Sudanul cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind „agresiunea” EAU - 1-1714291956.jpg

Articole de la același autor

Sudanul a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a examina ceea ce consideră drept „agresiunea Emiratelor Arabe Unite împotriva poporului sudanez”, prin presupusul sprijin acordat paramilitarilor în război împotriva armatei, a declarat, o sursă diplomatică sudaneză, informează agenţia AFP.

Din aprilie 2023, Sudanul este scena unui război care opune armata generalului Abdel Fattah al-Burhane paramilitarilor din Forţele de sprijin rapid (FSR), sub comanda generalului Mohamed Hamdane Daglo. Armata, sprijinită de guvern, acuză de luni de zile autorităţile de la Abu Dhabi că sprijină tabăra rivală.

„Reprezentantul nostru permanent la ONU a solicitat o sesiune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a discuta despre agresiunea Emiratelor Arabe Unite împotriva poporului sudanez şi furnizarea de arme şi echipamente pentru miliţia teroristă a FSR”, a declarat acest responsabil sub protecţia anonimatului.

Agenţia de presă sudaneză Suna a confirmat că reprezentantul Sudanului, Al-Harith Idriss, a înaintat această solicitare şi a subliniat că „sprijinul Emiratelor Arabe Unite pentru miliţia criminală a RSF face din Emiratele Arabe Unite un complice la toate crimele sale”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4637 secunde