Concurs Surprize la Gala HOP de la Mangalia

590

Articole de la același autor

Sâmbătă, seara, organizatorii Galei Tânărului Actor HOP 2008, ajunsă la cea de a XI-a ediție, au decernat premiile concurenților care au evoluat în cadrul celor două secțiuni "Individual" și de "Grup". În pauză, în timp ce membrii juriului deliberau, publicul spectator a urmărit recitalul extraordinar al renumitului interpret de jazz Harry Tavitian.
Ceremonia a avut loc în jurul orei 21.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mangalia și nu a fost lipsită de surprize. Așa se face că prezentatorul evenimentului, regizorul Cornel Todea, i-a lăsat fără replică atât pe artiști, cât și pe spectatori în momentul în care a citit verdictul juriului pentru Secțiunea "Individual" feminin: "Pentru prima dată în ultimii 8 ani, membrii juriului au decis să nu acorde Premiul pentru cea mai bună actriță niciuneia dintre finaliste. În urma prestațiilor actrițelor, s-a ajuns la concluzia că toate se află la același nivel, astfel că niciuna dintre ele nu a reușit să îndeplinească pretențiile juraților!".
Intrat în competiție chiar sâmbătă, după-amiază, Pavel Danil Bârsan a obținut Premiul pentru cel mai bun actor. Acesta a prezentat la secțiunea "Individual" pe lângă proba impusă, un fragment din spectacolul "Actor" de Steven Berkoff. Pavel Bârsan a absolvit, în anul 2005, UNATC București, la clasa prof. Gelu Colgeag, iar la ceremonie a declarat că este primul premiu pe care-l câștigă de unul singur, eveniment fericit pe care nu l-a mai trăit din liceu. În schimb, în calitate de actor i-au mai fost acordate două distincții la Gala Absolvenților UNATC, precum și la Campionatul Național de Improvizație de la Teatrul Metropolis.
La Secțiunea "Grup" s-a făcut remarcat spectacolul "Metamorfoze" în care au jucat Ruxandra Chelaru și Vlad Drăgulescu. Prezent încă din prima seară la Gală, Prințul Șerban Cantacuzino și-a exprimat opțiunea artistică, oferind Premiul "Maria Filotti" actorului Lari Cosmin Giorgescu. Acesta a prezentat "Poezia visului" de Miriam Răducanu pe versuri de Emil Botta, la "Individual". Premiul "Timică", acordat, de mai mulți ani de către Asociația Master Class, condusă de Doina Papp, a revenit tinerilor actori Lorena Lupu și Dorin Ionescu". Aceștia au fost prezenți în concurs cu spectacolul "Apa de Havel" de Matei Vișniec. Una dintre cele mai râvnite distincții și anume Premiul special al juriului "Sică Alexandrescu" a fost adjudecat de către Matei Rotaru și Ioana Barbu. Matei a evoluat chiar în prima seară, la "Individual", în timp ce Ioana a avut un rol în piesa "Dactilograful" de Murray Schisgall.
În cadrul acestei ediții a Galei, și publicul spectator a avut un cuvânt de spus, la finalul fiecărei seri spectatorii având posibilitatea să voteze cea mai bună prestație. Astfel, în urma numărării chestionarelor depuse în urna amenajată de UNITER în foaierul Centrului Cultural Mangalia, Premiul publicului a fost acordat pentru "Individual" talentatului Matei Rotaru, care a plecat, astfel, cu două diplome, respectiv spectacolul "Just Push Play", în care au interpretat Ana Maria Cazacu, Dragoș Muscalu, Robert Pavicsits, Giorgiana Popan și Bogdan Rădulescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8621 secunde