Titanicul pe fundul oceanului, așa cum nu l-ați mai văzut niciodată IMAGINI NOI

1714
Revista National Geographic a prezentat noi imagini cu epava Titanicului la aproape o sută de ani de la naufragiul din 14 aprilie 1912. Rămășite ale navei despre care se credea că nu se poate scufunda zac acum la peste 3.800 de metri adâncime.

Titanic, pachebotul britanic al White Star Line, cel mai mare din lume în 1912, a naufragiat în largul coastelor Terra Nova, în timpul călătoriei inaugurale, după ce s-a lovit de un aisberg. În naufragiu și-au pierdut viața peste 1.500 de persoane.

Robert Ballard și Jean-Louis Michel au descoperit, în 1985, rămășițele Titanicului.

RMS Titanic (Royal Mail Steamer - vas poștal regal) a fost al doilea din trioul de "supernave" format alături de RMS Olympic și HMHS Britannic, concepute pentru a oferi fiecare câte o cursă săptămânală și pentru a domina afacerea transatlantică dintre Southampton și New York în interesul companiei White Star Line. Construit la șantierele Harland and Wolff din Belfast, Titanic a fost cel mai mare vas din lume până la momentul scufundării sale. În timpul călătoriei inaugurale (Southampton, Anglia, apoi Cherbourg, Franța, Queenstown, Irlanda, cu destinația New York), el s-a ciocnit cu un aisberg, la ora 23.40, în ziua de duminică, 14 aprilie 1912. Vasul s-a scufundat în două ore și jumătate, după ce s-a rupt în două părți, la ora 02.20 (15 aprilie).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4503 secunde