Transnistria este pregătită să organizeze un nou REFERENDUM privind independența

113
Transnistria este pregătită să organizeze un nou REFERENDUM privind independența - transnistria10664400-1415801316.jpg

Articole recomandate

Liderul transnistrean Evgheni Șevciuk a declarat marți la Moscova, într-o conferință de presă, că Tiraspolul este pregătit să organizeze un nou referendum privind independența Transnistriei, relatează cotidianul moldovean Timpul în pagina electronică. Potrivit publicației, care citează site-ul RIA.ru, Șevciuk a precizat că acest nou referendum va fi organizat doar dacă rezultatul lui va fi recunoscut și respectat de către comunitatea internațională.

"Suntem pregătiți să examinăm posibilitatea organizării a încă unui referendum privind autodeterminarea regiunii, dar cu condiția ca voința poporului transnistrean să fie recunoscută și tratată cu respect", a declarat Șevciuk, potrivit Unimedia, care citează agenția rusă RIA Novosti.

"Aceasta este una dintre cele mai scurte căi de soluționare a conflictului", a apreciat el, adăugând că "astfel se va rezolva problema, luând în considerație dorința locuitorilor din zona de conflict", scrie mediafax.


Pe de altă parte, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că Rusia va continua să susțină regiunea separatistă moldoveană Transnistria, citat de agenția Tass în pagina electronică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Actual : SCOȚIA rămâne în Regatul Unit!
Sâmbătă, 04 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Poate fi Monarhia o soluție mai bună?
Pagina a fost generata in 1.1208 secunde