Turcia anunţă că va încheia cu România şi Bulgaria un acord pentru a înlătura minele ce plutesc în derivă pe Marea Neagră

254
Turcia anunţă că va încheia cu România şi Bulgaria un acord pentru a înlătura minele ce plutesc în derivă pe Marea Neagră - mina-1702740555.jpg

Articole de la același autor

Turcia, România şi Bulgaria intenţionează să semneze în ianuarie un plan comun pentru înlăturarea minelor care plutesc în derivă pe Marea Neagră în urma războiului din Ucraina, a anunţat sâmbătă ministrul turc al apărării, Yasar Guler, după mai multe luni de discuţii pe acest subiect între aliaţii din NATO, transmite Reuters.

Miniştrii apărării din cele trei ţări au avut discuţii asupra acestui plan la o reuniune a NATO desfăşurată la Bruxelles în octombrie, apoi la o altă reuniune care a avut loc luna trecută la Ankara în timp ce lucrau la finalizarea iniţiativei.

Adresându-se presei la Ankara, ministrul turc al apărării a declarat că "Iniţiativa Trilaterală" va include deocamdată numai aceste trei ţări, Turcia, România şi Bulgaria, iar miniştrii lor ai apărării au planificat să participe la ceremonia de semnare a iniţiativei pe 11 ianuarie la Istanbul.

"Din cauza războiului între Ucraina şi Rusia, au fost amplasate mine atât în porturile ucrainene cât şi în cele ruseşti. Acestea uneori se desprind şi ajung purtate de curenţi pe ţărmurile noastre", a explicat ministrul turc.

"Dragoarele noastre de mine vor patrula constant până în punctul unde se termină frontierele (martitime ale) României", a adăugat ministrul Yasar Guler.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.551 secunde