Ucraina şi Finlanda au semnat un acord pe 10 ani privind cooperarea în domeniul securităţii

127
Ucraina şi Finlanda au semnat un acord pe 10 ani privind cooperarea în domeniul securităţii - 1-1712215471.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele finlandez Alexander Stubb şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au semnat, la Kiev, un acord privind cooperarea pentru securitate şi sprijinul pe termen lung între Finlanda şi Ucraina, transmite agenţia Reuters.

Documentul acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv susţinerea politică şi sprijinul pentru securitate, reforme şi reconstrucţia Ucrainei.

„Acordul pe 10 ani este dovada angajamentului Finlandei pe termen lung faţă de sprijinirea Ucrainei”, a afirmat administraţia prezidenţială finlandeză.

De asemenea, Stubb i-a transmis lui Zelenski că Finlanda va trimite încă un lot de echipament militar estimat la 188 milioane de euro, ceea ce aduce la aproximativ 2 miliarde euro valoarea sprijinului finlandez pentru Kiev începând din 2022.

„Nu dăm acest sprijin militar numai pentru ca Ucraina să se apere, dăm acest sprijin militar pentru ca Ucraina să câştige acest război”, a accentuat Alaxander Stubb într-o conferinţă de presă la Kiev.

Ucraina se bazează masiv pe sistemele de apărare antiaeriană occidentale şi recent a fost ţinta unor atacuri ruse cu drone şi rachete care i-au avariat infrastructura energetică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4529 secunde