Ucraina l-a convocat pe trimisul Vaticanului după apelul la negocieri cu Rusia lansat de Papa Francisc

117
Ucraina l-a convocat pe trimisul Vaticanului după apelul la negocieri cu Rusia lansat de Papa Francisc - 1-1710228667.jpg

Articole de la același autor

Ucraina l-a convocat pe trimisul Vaticanului în ţară pentru a protesta faţă de declaraţiile Papei Francisc, care a îndemnat Kievul să aibă curajul să ridice steagul alb şi să negocieze cu Moscova, relatează agenţia AFP.

„Visvaldas Kulbokas a fost informat ca Ucraina este dezamăgită de cuvintele suveranului pontif privind «steagul alb» şi necesitatea «de a da dovadă de curaj şi de a negocia» cu agresorul”, a indicat Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat.

Diplomaţia ucraineană l-a acuzat pe papa că „legalizează dreptul celui mai puternic şi îi încurajează pe ruşi să ignore în continuare dreptul internaţional”.

„Şeful Sfântului Scaun ar fi trebuit să trimită semnale comunităţii internaţionale despre necesitatea unirii imediate a forţelor pentru a asigura victoria binelui asupra răului şi să lanseze un apel agresorului, şi nu victimei”, a subliniat Kievul.

Preşedintele Volodimir Zelenski a reacţionat deja dur la comentariile Papei Francisc, dând asigurări că ţara sa „nu va ridica niciodată steagul alb” în faţa Moscovei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7055 secunde