UE salută decizia ETA de a depune definitiv armele

364
Uniunea Europeană a salutat vineri decizia mișcării separatiste basce ETA de a depune definitiv armele, după mai multe de patru decenii de violențe.

"Acesta este cu adevărat un moment istoric, care pune capăt anilor de teroare și atacuri vizând societatea spaniolă", a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Coordonatorul pentru contraterorism al UE, Gilles de Kerchove, a adus un omagiu "sistemului judiciar și forțelor de ordine din Spania și Franța, a căror cooperare de succes a fost un element atât de important" în contracararea activităților ETA.

"UE are în continuare convingerea fermă că terorismul este inacceptabil toate formele și manifestările sale și ar trebui combătut prin impunerea legii", a adăugat de Kerchove.

Gruparea separatistă ETA a anunțat "încetarea definitivă" a campaniei sale de atacuri și a cerut guvernelor spaniol și francez să răspundă cu "un proces de dialog direct", se arată într-un comunicat.

Dacă va fi respectată, declarația va pune capăt campaniei de violență a ETA, care durează de peste 40 de ani și a provocat moartea a peste 800 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Actual : UE impune noi norme de viteză
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Încotro, când ești tâlhărit în UE?
Pagina a fost generata in 0.2551 secunde