Ultraconservatorii catolici solicită înlăturarea Papei Francisc

338
Ultraconservatorii catolici solicită înlăturarea Papei Francisc - ultraconservatoriicatolici-1557093848.jpg
Zeci de teologi și membri ai clerului catolic au semnat o scrisoare deschisă de 20 de pagini, datată 30 aprilie, în care solicită înlocuirea Papei Francisc de la Vatican. O petiție privind schimbarea papei a fost postată pe site-ul Change.org și a fost semnată, până sâmbătă, de aproape 3.400 de persoane.
Principalele obiective ale scrisorii sunt "în primul rând de a-l acuza pe papa Francisc de delictul canonic al ereziei și, în al doilea rând, se le solicite episcopilor să ia măsurile necesare pentru a îndrepta grava situație a unui papă eretic".
"Cuvintele și faptele Papei Francisc conduc la respingerea comprehensivă a învățăturilor catolice cu privire la căsătorie și la activitatea sexuală, cu privire la legea morală, la har și iertarea păcatelor", conform scrisorii.


De la alegerea sa în 2013, Papa a provocat nemulțumirea catolicilor ultraconservatori prin stilul său neortodox, încălcarea protocolului și deschiderea pastorală arătată către homosexuali, persoane divorțate, atei și alte categorii excluse de tradițiile catolice.


Francisc a trezit oprobiul catolicilor conservatori în special prin sugestia pe care a lansat-o, în 2016, în Exortația Apostolică Amoris Laetitia, că persoanele divorțate ar putea, în circumstanțe speciale, să primească Comuniunea.
"Papa Francisc este un eretic care trebuie obligat să renunțe la practicile sale și, în caz contrar, trebuie îndepărtat din fruntea Bisericii Catolice de proprii săi episcopi", conform unei scrisori deschise publicate online de catolici ultraconservatori.
În scrisoarea deschisă, Papa mai este acuzat că îi protejează pe homosexuali și pe prădătorii sexuali din cadrul clerului și este denunțată deschiderea suveranului pontif către China comunistă, protestanți, musulmani și apropierea sa de Emma Bonino, un politician italian care susține avortul și eutanasia.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1836 secunde