Un bărbat, tatăl a sute de copii a primit interdicția de a mai dona lichid seminal

136
Un bărbat, tatăl a sute de copii a primit interdicția de a mai dona lichid seminal - 62343323-1682694197.jpg

Articole de la același autor

O instanţă din Olanda a dispus vineri ca bărbatul, care conform judecătorilor ar fi tatăl a 500-600 de copii născuţi în mai multe ţări, să nu mai aibă voie să doneze material seminal, potrivit Agerpres.


Olandezului în vârstă de 41 de ani, identificat de ziarul Telegraaf drept Jonathan Meijer, i s-a interzis să doneze spermă clinicilor, conform dispoziţiei tribunalului. El ar putea fi amendat cu 100.000 de euro pentru fiecare încălcare a acestei dispoziţii.


Tribunalul a dispus, de asemenea, ca Meijer să scrie clinicilor din străinătate şi să le ceară să distrugă materialul seminal donat de el şi pe care îl au în stoc, cu excepţia dozelor rezervate pentru părinţii care au deja copii prin intermediul lui.
Decizia survine unui proces civil intentat de o fundaţie care reprezintă interesele copiilor donatorului şi ale părinţilor olandezi care l-au folosit pe Meijer drept donator. Ei au susţinut că donaţiile continue ale lui Meijer au încălcat dreptul la viaţă privată al copiilor născuţi astfel, a căror posibilitate de a avea relaţii romantice sunt zădărnicite de teama de incest accidental sau de consangvinizare.


Despre donaţiile în masă ale lui Meijer s-a aflat pentru prima dată în 2017. Bărbatului i s-a interzis atunci să doneze material seminal clinicilor de fertilitate din Ţările de Jos, unde contribuise deja la naşterea a peste 100 de copii. Cu toate acestea, el a continuat să doneze material seminal în străinătate, inclusiv către banca daneză de spermă Cryos, care operează la nivel internaţional.
Meijer a continuat, de asemenea, să se ofere ca donator pe site-uri ce intermediază persoane care doresc să devină părinţi şi donatori de material seminal, unde el folosea uneori un alt nume.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Ce trebuie să știe un donator de sânge
Pagina a fost generata in 1.6441 secunde