Un poliţist a murit în urma atacului de la Capitoliu. Bilanțul violențelor a ajuns la 5 morți

Vineri, 08 Ianuarie 2021
378
Un ofiţer de poliție a murit joi noapte din cauza rănilor suferite în urma atacului suporterilor lui Donald Trump, a anunțat un reprezentant al poliţiei americane la Capitoliu. Bilanțul victimelor a ajuns la cinci morți.


„Ofiţerul Brian Sicknick a fost în mijlocul atacurilor de miercuri, 6 ianuarie, de la Capitoliu și a suferit răni grave în urma altercaţiilor cu protestatarii. După ce s-a întors la divizia sa, s-a prăbușit. A fost transportat la spital, unde a murit din cauza rănilor”, a declarat un reprezentant al poliției, citat de CNN.


Potrivit CNN, Brian Sicknick lucra la unitatea de poliție de la Capitoliu din 2008.


Moartea polițistului ridică bilanțul victimelor de la Capitoliu la cinci. Patru dintre protestatarii care au luat miercuri cu asalt clădirea Ccapitoliului au murit în urma confruntărilor cu poliția. Una dintre victime, Ashli Babbitt, o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump, era militar de carieră. Ea a fost împușcată și a decedat în urma rănii suferite.


Cel puţin 14 membri ai departamentului de poliţie au fost răniţi în urma asaltului susţinătorilor lui Donald Trump, de la Capitoliu, din Washington. Doi au fost internaţi la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în ​​mulţime, iar celălalt a fost lovit în faţă. Până acum, cel puţin 52 de protestatari au fost reţinuţi.


52 de persoane au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, scrie CNN.


Poliția și FBI caută acum să-i identifice pe cei care au luat cu asalt Capitoliul și au provocat distrugeri, oferind recompense de până la 1.000 de dolari pentru cine ajută identificarea lor.


Au fost identificați până acum mai mulți dintre cei care au participat la violențe și au provocat distrugeri.


Pagina a fost generata in 0.1823 secunde