Vladimir Putin, amenințat că va fi urmărit penal pentru crimele de război din Ucraina

174
Vladimir Putin, amenințat că va fi urmărit penal pentru crimele de război din Ucraina - putin-1646145793.jpg

Articole de la același autor

Vladimir Putin primește un nou averisment pentru războiul pornit în Ucraina și victimele de război de pe teritoriul acestei țări.


Potrivit Realitatea.net guvernul de la Londra îl atenționează pe preşedintele rus Vladimir Putin că va fi "tras la răspundere" pentru eventualele crime de război comise în Ucraina.

În același timp, premierul Boris Johnson a afirmat că ţările occidentale sunt pregătite să-şi "intensifice" sancţiunile împotriva Rusiei, relatează AFP, citată de Agerpres. Expulzarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU figurează printre "opţiuni", a avertizat în acelaşi timp premierul britanic. "Este ceva ce vrem să discutăm cu Naţiunile Unite", a afirmat Boris Johnson.

"În mod evident, atât Putin, cât şi comandanţii Moscova aflaţi pe teren în Ucraina vor fi traşi la răspundere pentru orice încălcare a legilor războiului", a declarat marţi la Sky News vicepremierul britanic Dominic Raab.

Guvernul britanic a adăugat marţi pe lista entităţilor supuse sancţiunilor cea mai mare bancă a Rusiei, gigantul public Sberbank, o fostă bancă de economii sovietică.

"Vladimir Putin a subestimat unitatea şi determinarea Occidentului şi a restului lumii. Şi vom menţine presiunea economică", a declarat Boris Johnson în cursul unei vizite întreprinse marţi în Polonia. "E limpede că are deja un efect semnificativ. Suntem pregătiţi să intensificăm şi să continuăm atât timp cât va fi nevoie", a spus vocepremierul britanic Raab.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6642 secunde