Ce gătim astăzi

323
Ce gătim astăzi - sitecegatim27-1390836330.jpg
Baghete rustice. Ingrediente: 400g făină, 1/2 linguriță sare de masă, 3/4 linguriță de zahăr, 1/4 linguriță drojdie instant sau uscată, 350 g apă călduță,1/4 pahar ulei de măsline extravirgin pentru pus deasupra: 4-5 roșii cherry, 10 măsline, 8 căței de usturoi, 3/4 linguriță sare grunjoasă . Preparare. Într-un bol punem făină, drojdia, sarea. zahărul și apă. Amestecăm cu o lingură și obținem un aluat lipicios. Îl acoperim și îl lăsăm la dospit câteva ore. Din aluat formăm baghetele, pe care le adăugăm în tavă tapetata cu hârtie de copt lăsând între ele cca 1 cm. Punem pe fiecare bagheta felii de roșii cherry, căței de usturoi și măsline. Cu o pensula le ungem cu ulei de măsline și presăram sare. Coacem în cuptorul încins la foc potrivit 10-15 minute până se rumenesc frumos. 
Tagina de pui cu ceapă și lămâie. Este un fel de tocăniță cu multă ceapă în care se întâlnesc, însă, și arome scumpe de șofran și turmeric. Ingrediente: 1 lămâie feliată, 4 cepe mari tăiate în 8-12 felii, 1linguriță șofran, 4 pulpe pui fără piele, 5 linguri ulei măsline, 1linguriță paprika, 1linguriță turmeric, 2 lingurițe semințe chimion zdrobite, piper, sare, 220 g măsline verzi fără sâmburi, 3 linguri coriandru tocat mărunt. Metodă de preparare:Taie pulpele de pui în jumătăți. Pregătește un amestec de condimente în care să marinezi carnea de pui. Zdrobește bucățelele de usturoi cu sare și adaugă peste ele chimion, paprika și turmeric. Amestecă totul cu 3 linguri de ulei de măsline. Unge cu acest amestec pulpele de pui, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la frigider timp de 4 ore. Încinge restul de ulei într-o tigaie adâncă și largă la foc mare. Prăjește pe rând pulpele de pui, timp de 10 minute, întorcând o dată pe fiecare parte, astfel încât să se rumenească bine. Scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte. În aceeași tigaie adaugă firișoarele de șofran zdrobite și cepele tăiate, sare și piper și călește timp de 15 minute, până când ceapa se înmoaie, amestecând din când în când. Pune înapoi și carnea de pui pregătită anterior, feliile de lămâie și 250ml apă. Lasă să dea în clocot și apoi redu intensitatea focului. Acoperă cu un capac și lasă să se gătească la foc mic timp de 40 de minute până când carnea e pătrunsă. După ce ai luat tigaia de pe foc poți adaugă măslinele și coriandrul tocat. Servește cu orez alb. 
Banane prăjite. Ingrediente pentru 8-10 porții: 8 banane mari, 150 g făină de orez + 4 linguri făină de orez prin care dăm bananele, 110 g zahăr brun, 40 g fulgi de cocos,180ml apă amestecată cu 2 lingurițe de bicarbonat, o linguriță sare, 2 linguri semințe de susan, un praf de scorțișoară, 500 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit. Amestecăm făina de orez, zahărul brun, fulgii de cocos, apa, sarea, semințele de susan și scorțișoara, până se formează un aluat. Tăiem bananele felii groase și dăm fiecare felie de banană prin făina de orez. Între timp încingem uleiul într-o tigaie încăpătoare. Dăm bananele prin aluat și îl apăsăm ușor cu mâna, pentru că trebuie să se formeze o crustă groasă în jurul bananelor și le prăjim cca 2-3 minute pe fiecare parte sau până sunt frumos rumenite. Scoatem bananele prăjite pe o hârtie de bucătărie, ca să absoarbă surplusul de ulei. Pregătim un sos din 85 g miere, 130 ml apă și 50 g zahăr brun, pe care le punem într-o crăticioară, le amestecăm bine și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute sau până avem un sirop dens, închis la culoare, pe care îl turnăm așa fierbinte peste banane. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Plante care te ajută să adormi ușor
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se folosește praful de copt
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cine poate primi ajutor social
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Când apare hipotermia
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Dantură sensibilă. Ce-i de făcut
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Oglinda spartă aduce ghinion?
Pagina a fost generata in 3.1144 secunde