CE VĂ DERANJEAZĂ CEL MAI TARE ÎN CONSTANȚA?

2767
43
Dacă iubești Constanța și o iei la pas în plină toamnă, te doare s-o vezi mai părăsită ca niciodată de cei care au tot promis s-o facă mândră. Din păcate, acestui tablou dezolant i se adaugă și problemele mai ascunse ori cunoscute numai de cei care le trăiesc pe propria piele, dar care-i macină pe constănțeni în egală măsură.

Chiar dacă n-a bătut gongul oficial al campaniei electorale, ofensiva politică a început. Înainte de a se dezlănțui cu furia consacrată sub forma diverselor acțiuni de "prostire a votanților", mai mulți cititori și-au propus să-i ajute pe candidații care vor să-i reprezinte în Parlamentul României, sugerân-du-le câteva teme concrete de cam-panie. Așa că le transmit candidaților ce-i deranjează cel mai tare în Constanța, sperând ca în perioada electorală să le răspundă ce soluții au pentru ca orașul în care trăiesc să nu-i mai deprime.



Coșmarul transportului în comun


Mai poți, în forfota din autobuz, să simți mâna expertă a celor "școliți" să atenteze la portofele? Ai cum să iei distanță față de "găștile de nespălați, șmecheri, supertranspirați care put sau cerșetori", care au devenit "oameni de casă" ai autobuzelor constănțene, fără ca autoritățile să găsească soluții? De ce nu se introduce și în Constanța, după modelul țărilor civilizate, sistemul urcării în autobuz numai pe ușa din față și condiționat de prezentarea biletului de călătorie? De ce s-au grăbit să desființeze tramvaiele, mult mai confortabile față de "cuștile astea de autobuze fără pic de confort? - sunt câteva dintre dilemele viitorilor votanți Ileana Mândră, Cosmina Arnăutu, L. Constantin, Simona Lungu.


Catastrofa din "Sănătate"


Natalia Ștefan, Cătălin Bunu, Silvana Onofrei, după ce au avut ghinionul să ia contact cu situația din spitalele constănțene, au ajuns la concluzia "că în ziua de azi, dacă nu ai bani, mori cu zile, fără exagerare! Statul ne ia asigurare de sănătate pe orice fel de venit, iar la spital nu primim nici măcar un calmant. Iar de asta profită și personalul… În loc să renoveze spitalele, mai bine asigură medicamente. Oricum, e un cerc vicios aici… dacă nu ieșim din el, cimitirele vor deveni neîncăpătoare" (Silvana Onofrei).

Teroarea maidanezilor

În timp ce aproape zece constănțeni ajung zilnic la Urgența Spitalului de boli infecțioase, mușcați de maidanezi, iar linia telefonică a Serviciului de Ecarisaj e suprasolicitată, dincolo de legi, hotărâri și… strategii, problema câinilor comunitari continuă să-i terorizeze pe oameni, sunt de părere Ana Maria Cristian, Dorina Moscu, Lucian Vârtosu, Luminița Drugă, dealtfel, mari iubitori de animale.



"Gigantocaloria" de Constanța


În timp ce primarul avertizează că n-o să distribuie… neam subvenție egală și pentru sărac, și pentru bogat, "bogații" care muncesc de dimineața până seara pentru un salariu care depășește cu puțin plafonul pentru subvenție amenință că o să iasă în stradă dacă nu se micșorează gigacaloria: "La Constanța, avem gigantocalorie, cea mai scumpă din țară! Cât să câștigi ca să plătești atâtea milioane pe căldură și să-ți mai rămână să întreții familia? Să ne retragem copiii de la școală? Cei fără subvenție muncim să-i întreținem pe pensionari? De ce nu se bagă pe internet lista celor care iau subvenție, pe blocuri, că mai știm și noi unele lucruri? Stop abuzurilor cu căldura!" (Mihai Oprea, A. Dumitru, Geo Buiuc).

Constanța-"Dalmațianul României?"

Gunoaie și oameni ai străzii în buricul Constanței, piețe și autogări de calibru sub povara mizeriei, bișnițarilor, degradării, trotuare măcinate de vreme nu doar la periferie, ci și în centrul orașului, ocupate de mașini, clădiri care se descompun sub privirile trecătorilor, parcuri schilodite de mall-uri, restaurante, parcări, embleme istorice în ruină etc. etc., găști de cartier care tâlhăresc și ziua în amiaza mare, despre care oamenii spun că "Poliția știe, ne tot pune să facem reclamații scrise, dar nu înțelegem de ce indivizii ășția nu dispar din peisaj, le-o fi milă de ei?", sunt alte pete de pe fața orașului care îi deranjează enorm pe constănțeni și nu numai. "Constanța este un oraș plin de pete, mai ceva ca un câine dalmațian. Este Dalmațianul României", sunt de părere Manuela Panait, Mariana Drugă și Andrei Bârsănescu. Iar lista cu punctele nevralgice ale Constanței rămâne deschisă.


Comentează știrea

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Unde sa te plimbi?
30 octombrie 2012
Oras fara Centru

Constanta nu mai are centru! Str. Stefan cel Mare care practic se dorea a fi este acum o spelunca cu cladiri oropsite, magazine ponosite, tigani la tot pasul si fara terase sau orice altceva pt petrecerea timpului. Nu vorbesc de orase ca Cluj, Timisoara sau Brasov dar mergeti in unele mult mai sarace decat Constanta (Buzau, Ploiesti, Tr. Severin, Craiova) si pur si simplu diferenta este zdrobitoare ...

MIRUNA
30 octombrie 2012
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

el caruia putin ii pasa de politia locala pe care o afe in subordine si el care ,prin viceprimarii sai si alti oameni din primarie si din clanul mazare au incheiat un pact tacit cu politia cta (cunoscuta pt neimplicare si coruptie in unele sectii) sa nu se bage fiecar ein treburile clanului celuilalt?:))..cum de aici sau din alte chesiuni ca haitele maidaneze '' nu ii iese'' nimic normal ca nu il intereseaza sa faca ceva; in tarile occidentale sau america primarul ia la intrebari politia locala in fiecare luan, ce au facut pt cetateni?? sau cum au luptat cu fenomenul infractional..?!?!?dar cum sa faca asta unul care doarme mai mult prin cluburi si spelunci,unul care are ca votanti interlopi sau paraziti sociali care fac infractiuni marunte si unul pleaca jumate din an in afara orasului si tzarii?asa ca nu mai bociti atat dezastrul orasului,voi l-ati votat,voi sa aveti mazare for ever!

MIRUNA
30 octombrie 2012
camere web sau video pe strazi, strangerea cainilor aidanezi ,lupta impotriva infractionalitatii(macar celei mici) ..nu cred ca sunt lucruri imposibile de facut

problema principala e ca acest primar si clanul lui nu doresc ordinea si respectarea legii si curateniei si nu ii intereseaza soarta oamenilor !!mazare si co sunt o mana de insi pusi pe capatuiala;doar handicapatii ,prostii si batranii senili ii voteaza in 2012;hai ca si eu l-am votat prima data ca era primul meu vot(si eram entuziasmata) dar sa votezi acest specimen dupa ce a facut cea mai mare gigacalorie din tzara si a umplut orasul de maidanezi si mizerie si a ras spatii verzi intr-o veselie?!??!?!trebuie sa fii cum spuneam,daca il votezi si revotezi dupa toate faptele astea, trebuie sa fii printre handicapatii ,prostii si batranii senili ai populatiei celei mai indobitocite a CONSTANTEI

MIRUNA
30 octombrie 2012
tu nu stii ca mazare a sp us ca el NU VA NICIUN BAN PT CAINI, or vor fi eutanasiati ori vor sta pe strazi in continuare,desi legea ii spune ca trebuei sa castreze si sa adune in adaposturi cati poate iar restul sa ii eutanasieze sau

tu nu stii ca mazare a spus ca el NU VA NICIUN BAN PT CAINI, or vor fi eutanasiati (lucru care nu intampla pt c a primaria mazareasca nu va da niciun ban pe licitatii si injectii care nu ii aduc niciun castig financiar) ori vor sta pe strazi in continuare,desi legea ii spune ca trebuie sa castreze si sa adune in adaposturi cati poate iar restul sa ii eutanasieze sau sa dea spre adoptii!??!Daca individul a ajuns sa sfideze legea si bunul simt si pe noi toti nu te mira ca in Cta sa fie haite pe strazi cat timp potaia drogata pe 2 picioare va fi la primarie!

MIRUNA
30 octombrie 2012
bai pesedist neonorocit(ai nume bun pt un pesedist,nume de interlop)..a lua cainii de pe strazi sia pune camere video nu sunt ilegalitati

ilegalitate ce face potaia drogata,pesedistule nenorocit care ii permit e sa spuna ca va lasa haitele de caini pe strazi, ilegalitate e raderea spatiilor verzi pe sest...si sunt neumarati oameni care se plang de mazare tu te iei de mn pt ca am perfecta dreptate,nemrnicule

MIRUNA
30 octombrie 2012
un filosof roman spunea "Principiile sunt uneori cel mai inalt mod de a gandi al oamenilor care nu obisnuiesc sa gandeasca. Cand n-ai idei, faci rost de cateva principii si lucrurile merg de la sine"

Deci cei care nu au idei ca sa argumenteze distrugerea si jefuirea orasului-multi din fiind pesedei sau poate chiar fani indobiitociti ai lui mazarica..apeleaza la principii..printzipii care va sa zica:))..principiul cum ca nu e principial (e o repetite ironica pt agramatii din psd care rad de agramatii din pdl,ceeasi mizerie:)) sa nu ne luam de un om bolnav sau drogat ;!!! ha ha ha! pai pe HITLER sau SADDAM i-a mai intrebat cineva cand au fost judecati daca aveau cancer ? ce importanta are ca un om e bolnav mintal ca mazare sau drogat daca a facut atat rau orauslui? pai numai incapatanarea diabolica de a candida din nou stiindu-se bolnav psihic sau drogat fara coerentza si responsabilitate a in ce face orasului mi se pare uluitoare !DACA E BOLNAV PSIHIC SAU DROGAT AR TREBUI SA-I CRAPE OBRAZUL DE RUSINE CA ASCUNS O BOALA SAU VICIU ASA GRAVA FATZA DE LOCUITORII ORASULUI!Daca nu e bolnav psihic inseamna ca e de o NESIMIRE SI TICALOSIE URIASA!..unplerea orasului de haite d e maidanezi ,gunoaie, raderea spatiilro verzi,cresterea gigacalorie la CEL MAI MARE PRET DIN TZARA sunt nimic pe langa indatorarea orasului pe 100 ani!hai exagerez, dar 40 ani vom plati prin bugetul orasului jaful lui mazare!am mai spus si o s-o repet,mai bn votez per sau ppdd decat sa votez mazare si psd cta=un clan interlop!..

MIRUNA
30 octombrie 2012
bai cretinule poti sa iti iei 100 nickuri ca sa ma injuri , e dreptul meu sa spun CAT ,UNDE si CUM VREAU EU

inca ceva,bovina pesedista,eu nu sunt din pdl ,nu trebuie sa fii pedelist ca vezi ce face mazare...si nu te mai amagi,pesedist nemernic, ca ''l-au votat''constantenii ,nu l-au votat decat 60% din cei prezenti la vot-35% deci, aprox .25% din cetatenii cu drept de vot ;sa nu mai punem la socoteala furturile electorale pe care psd ul vostru ,partid de interlopi si mafioti ,le practica de zor! cred ca in realitate a fost votat de vreo 20% din constateni,adica pensionarii senili,handicapatii si tziganii carora le-a dat case!plus pesedeii care s-au imbogatit pe spinarea orasului,cei ca tine de ex.

MIRUNA
30 octombrie 2012
toti care il pupati in fund si votati pe drogat,sa va vedem cand copiii vostri o sa traiasca alaturi de coarde si pesti (visul lui mazare,a se umple cta de ''turisti'' in cautare de fete )

despre puii si uleiul care'' il da''mazare nu le da de la el le da din fonduri speciale din BUGETUL PRIMARIEI LA CARE CONTRIBUIM TOTI CARE MUNCIM; , parcul tabacariei este parcelat tot , zona peninsulara la fel , radetul il vor distruge si cumpara oamenii din clanul lui , o sa fim sclavi in tara si judetul nostru ..de fapt ,ce spun? deja suntem

anonim
30 octombrie 2012
problemele Constantei

mizeria,aurolacii,lipsa locurilor de munca,coruptia,gropile interminabile,centrul istoric in paragina,lipsa de interes pentru educatia copiilor si pentru cultura si istorie,lipsa de interes pentru renovarea monumentelor istorice. turism de clubbing auzi...porcarie

MIRUNA
30 octombrie 2012
ai dreptate,desi slabe sanse la un electorat ca cel constantean care l-a revotat pe drogat desi a facut cea mai mare gigacalorie din tzara

si restul ,majoritatea au tacut si nu au votat ,majoritatea constantenilor nu au mers la vot legitimand revenirea iar si iar a pastaii in primarie;(

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7263 secunde