Medicul de gardă

Complicațiile diabetului cronic

196
Complicațiile diabetului cronic - 12maimedicdiabet2-1368366433.jpg
"Mama are diabet, medicul i-a recomandat regim strict, dar ea nu prea-l ține, dar se ține de tratament. Pot afla ce riscă pe termen lung? Vă mulțumesc, Alexandra".

v v v

Potrivit dr. Dănuța Cristescu, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, complica-țiile diabetului apar treptat și cu cât boala se declanșează mai devreme și este neglijată, cu atât riscul complicațiilor este mai mare. Așa stând lucrurile, legătura diabeticului cu medicul curant trebuie să fie permanentă. Referitor la riscurile pe termen lung, în principal, diabetul duce la apariția unor boli cardiovasculare, inclusiv dureri în piept, atac de cord și îngustarea arterelor (ateroscleroza). Apoi, în timp, pot fi afectate vasele de sânge din zona picioarelor, provocând furnicături și durere la nivelul degetelor de la picioare sau de la mâini, dar și probleme la nivel osos și articular precum osteoporoza. Nici rinichii, nici ochii, nici pielea sau zona bucală nu scapă neatinși de efectele diabetului cronic.

Important! Diabetul înseamnă prea multă glucoză în sânge, însă motivul prezenței acestei afecțiuni poate să fie diferit de la o persoană la alta. Cât privește diabetul cronic, acesta include atât diabetul de tip 1, cât și diabetul de tip 2. Alte forme de boală sunt și prediabetul - care apare când nivelul glucozei din sânge depășește limita normală, însă nu atât de mult încât să poată fi clasat ca diabet și diabetul gestațional, adică diabetul de sarcină. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3878 secunde