Cum își ajută statul "nevolnicii"

151
Cum își ajută statul

Articole de la același autor

"Dacă o familie nu îndeplinește condițiile pentru ajutorul social de la primărie, ce alte ajutoare dă statul nevolnicilor? Contează mult condițiile în care locuiesc sau numai veniturile?" – întreabă Svetlana Gerda.

v v v

În prezent, statul acordă o serie de beneficii de asistență socială prin autoritățile administrației publice centrale sau locale. Cât privește tipurile beneficiilor de asistență socială aflate în administrarea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, potrivit reglementărilor în vigoare, în principal, acestea sunt: sprijin acordat familiilor cu venituri reduse; ajutorul social; ajutorul de încălzire; alocația pentru susținerea familiei. Însă, pentru a beneficia de asemenea ajutoare, solicitanții trebuie să respecte mai multe criterii, iar condițiile în care locuiesc sunt esențiale. La care se adaugă veniturile solicitantului sau ale familiei acestuia, starea de sănătate etc.

De reținut! Lista beneficiilor de asistență socială și a altor forme de sprijin poate suferi modificări ori de câte ori se schimbă cadrul legislativ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ajutor social, după divorț
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cine poate primi ajutor social
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.326 secunde