Medicul te ajută

Cum realizezi că ai probleme cu rinichii

588
Cum realizezi că ai probleme cu rinichii - 15iuliemediculdureririnichi-1342354745.jpg
"Am observat că în vara asta mi se umflă picioarele și nu am o stare prea bună. O colegă mi-a spus să-mi controlez rinichii. Pot afla care sunt semnele pe care le dă o boală de rinichi?" (Lidia Petre).

v v v

Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, de regulă, simptomele bolii renale nu sunt atât de evidente încât să trezească bănuieli bolnavilor. Asta se întâmplă însă numai în fazele de început, căci după ce boala avansează, semnele sunt de-a dreptul alarmante. Care sunt aceste simptome? În primul rând, exact umflarea picioarelor, de care vă plângeți și dumneavoastră, doamnă Petre. Iar lista continuă cu următoarele stări: senzația de sete și gură uscată, urină cu miros mai greu și în cantități mai mici, stare de amețeală când bolnavul stă în picioare, lipsa poftei de mâncare, somnolență. Pe măsură ce boala avansează, lucrurile se complică și mai mult, căci pot apărea tahicardia, vărsăturile, grețurile, durerea sub cutia toracică.

Având în vedere că afecțiunile renale acute se pot croniciza destul de repede (de la câteva ore, la câteva zile), pentru evaluarea situației reale, medicul vă recomandă să luați legătura cu un specialist. Nu de alta, însă la cât de importantă este pentru organism sănătatea rinichilor, lucrurile trebuie privite cu maximă seriozitate. Netratați la timp, rinichii ajung să-și piardă capacitatea de a elimina deșeurile acumulate în organism și excesul de lichide, cu consecințe extrem de neplăcute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3081 secunde