Medicul de gardă

Insulina dă complicații?

164

Articole de la același autor

"Toți doctorii spun că medicamentele au reacții adverse, ne dau o serie de sfaturi. Dar insulina nu este riscantă pentru organism, dă sau nu complicații? Fără ea nu se poate în diabet? Mulțumesc anticipat pentru răspuns medicului și ziarului Cuget Liber. Alexan-dra".

v v v

Atâta vreme cât respectați recomandările medicului, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center apreciază că nu se pune problema riscurilor. Totul, din cauză că nenumăratele studii efectuate de specialiști au demonstrat că insulina este cea mai eficientă modalitate terapeutică de a obține controlul glicemic. Or, exact menținerea glicemiei între limitele normale este principala preocupare a medicilor care tratează un bolnav diagnosticat cu diabet. Mai exact, se poate face tratament cu insulină în siguranță, fără să apară complicații cardiovasculare, oncologice, hipoglicemie și creștere în greutate. Iar la această concluzie s-a ajuns prin testarea a mii și mii de pacienți de vârste diferite, din țări ale lumii întregi, care au fost cuprinși ani de zile în schema de tratament cu insulină.

Disciplina bolnavului

Dacă siguranța și eficiența pe termen lung a terapiei cu insulină, precum și importanța acestei terapii în viața pacienților cu diabet a fost dovedită, asta nu înseamnă că pacientul nu trebuie să respecte întrutotul recomandările medicului și schema de tratament. În plus, el trebuie să meargă la control ori de câte ori i se recomandă, căci disciplina bolnavului este un factor esențial și în cazul acestei boli, ca de altfel în toate afecțiunile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6751 secunde