Leacuri la îndemână pentru problemele gâtului

226
2
Leacuri la îndemână pentru problemele gâtului - siteleacurigat-1411478511.jpg
Vremea rece și-a trimis mesagerii, iar riscul de a răci crește pe z ice trece. Dacă deja ați început să aveți senzații de mâncărime sau de "ace în gât", potrivit Click sănătate, acestea pot să apară din cauza inflamației faringelui, laringelui sau amigdalelor. Acest disconfort mai poate apărea însă și din cauza suprasolicitării coardelor vocale ori a inspirării aerului rece. Pentru combaterea inflamației de la nivelul gâtului se pot folosi cu rezultate bune gargarele cu infuzii din plante și unele produse apicole, cum sunt mierea și polenul. Dacă însă durerea de gât nu trece după cel mult o săptămână, timp în care sunt administrate tratamente naturiste, dacă mai apar și dureri de urechi, urme de sânge în spută și dificultate la înghițire, poate fi vorba despre infecții mai grave și trebuie consultat imediat medicul. Iată câteva leacuri la îndemână pentru problemele gâtului:


Ceaiuri calde. Infuziile calde (nu fierbinți!) de mușețel, gălbenele, tei, pătlagină, podbal, nalbă, lumânărică, cimbrișor de câmp, cimbru de cultură și de ­echinacea calmează gâtul "roșu", ­dureros. Acestea se prepară ­dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă și se pot consuma călduțe pe toată perioada în care este prezent disconfortul de la nivelul gâtului. Pentru potențarea efectului benefic, este bine ca aceste ceaiuri să fie îndulcite cu miere. Dă rezultate și decoctul de coajă de salcie, preparat din 10 g de coajă mărunțită, ­care se fierbe în 200 ml de apă, jumătate de oră. Se iau patru lingurițe pe zi.


Propolisul. Se poate lua sub formă de tinctură (câte o picătură la un kilogram/corp, de două ori pe zi), pe pâine ori ca tablete. Avantajul tabletelor este că acționează mai mult local, reducând inflamația. De asemenea, mierea calmează mucoasele iritate ale gâtului. Se ia câte o linguriță de miere, din oră în oră. Mierea poate fi folosită cu succes și în combinație cu condimente. Astfel, într-un pahar cu apă călduță se dizolvă o linguriță de hrean ras, una de miere și una de cuișoare, iar remediul se bea cu înghițituri ­mici. Se mai poate face și un amestec dintr-o linguriță de miere, un cățel de usturoi pisat și o linguriță de lapte cald. După ce se înghite, nu se mai consumă nimic timp de o jumătate de oră. 


Gargara de salvie. Laringita și faringita se pot trata cu ajutorul gargarei de salvie, preparată dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de cinci minute și se poate folosi când ceaiul este călduț. Asemănător, se mai pot face gargare cu cimbrișor, pătlagină, sulfină, fructe de fenicul, crețișoară, smirnă, oregano, gălbenele, echinacea sau cu turiță-mare. Se pot face până la cinci gargare pe zi. De asemenea, au efect și gargarele cu apă călduță și cu sare grunjoasă (o linguriță de sare la o cană cu apă) sau cu decoct de ceapă (două cepe se fierb într-un litru de apă, timp de un sfert de oră, după care se adaugă o linguriță de miere).




Comentează știrea

Doftoroaia
24 septembrie 2014
Ceaiuri

E adevarat ca ceaiurile din diferite plante sunt bune pentru dureri in gat sau tuse mai ales pe timp de iarna. Problema e ca tratamentul cu ceai e de durata. Am descoperit o metoda simpla pentru a scapa de durere in gat sau tuse in cel mult 8 ore. Seara inainte de culcare folosesc ulei volatil de eucalipt. Agit bine sticuluta ,desfac dopul si inspir pe nas sau gura vaporii de ulei de 4-5 ori. Repet dupa cateva minute. Normal se pun cateva picaturi de ulei de eucalipt intr-un vas cu apa fierbinte dupa care acoperit cu un prosop pe cap inspiri aburii din vas. Recunosc ca din comoditate am simplificat tratamentul la a inspira direct din sticuluta. Nu trebuie sa mananci sau sa bei apa dupa ce inspiri pe nas sau pe gura vaporii de ulei de eucalipt . De fiecare data a doua zi dimineata nu mai aveam nici durere in gat nici nu mai tuseam. Uleiul esential volatil de eucalipt e cam scump, o sticuluta de 10 ml e cam 10 lei. Cautati pe internet unde veti gasi informatii utile ale uleiului esential de eucalipt.

admirator
24 septembrie 2014
sunteti naivi!

Cel mai bun leac e ceaiul de coji de ceapa! Garantat. Infuzia. Daca bei -2-3 cani de ceai cald -in 24 ore; preferabil dupa mese si la culcare-, iti trece orice problema a gatului. Fara indulcitor. (E dulceag natural.) Daca e problema mai grava, luati si propolis pastilute/bomboane. In plus ceapa e ieftina si in toate gospodariile. Luati foile pergamentoase, exterioare si le infuzati. Vechi leac autohton (tataro-turco-bulgaro-vlah), dobrogean, sa-i zicem. Daca nu trece, puteti aduga mierre, musetel, galbenele si creion nazal. Daca nici asa nu trece, mergeti la doctor si treceti si pe la notar (pentru testament). Glumeam. Treceti pe pastilele recomandate de medic (Faringosept etc.)

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cataplasmă cu țelină, pentru reumatism
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple pentru durerile de bilă
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru otită
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru o vedere mai bună
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care taie greața
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru crizele de fiere
Pagina a fost generata in 1.535 secunde