Leacuri simple pentru durerile de bilă

222
Leacuri simple pentru durerile de bilă - siteleacbila-1410874932.jpg
Ai dureri foarte mari în partea dreaptă, ți-e greață și te simți balonată? E posibil să suferi de o criză biliară, mai ales dacă ai consumat sosuri, grăsimi și alcool. Persoanele care au, în mod frecvent, crize de fiere, manifestate prin dureri în partea dreaptă, imediat sub coaste, grețuri, gust amar, balonări, vărsături, ar putea recurge și la remedii naturiste. Iată ce leacuri consideră specialiștii "Click! pentru femei" că sunt de folos în astfel de situații:


Gălbenelele. Au rol antiinflamator, sedativ. Stimulează secreția bilei și evacuarea acesteia. Infuzie. Peste 2 lingurițe de plantă uscată, adaugă o cană cu apă clocotită. Lasă să se infuzeze timp de 15 minute, apoi bea pe parcursul unei zile, înaintea meselor. Infuzia nu e recomandată femeilor aflate în ultima perioadă a sarcinii.


Salvia. Stimulează secreția bilei, are acțiune antiinflamatoare, antiseptică, ușor sedativă. Infuzie. Infuzează, timp de câteva minute, o linguriță de frunze la o cană cu apă clocotită. Bea 2 căni pe zi. Nu se recomandă femeilor care alăptează.


Ulei. Macerează în 20 ml alcool, timp de 12 ore, circa 20 g de plantă mărunțită.  Apoi adaugă 200 ml ulei de floarea soarelui, fierbe pe baie de apă timp de 3 ore, la foc mic, apoi mai lasă 2-3 zile la macerat. Strecoară și lasă să se depună resturile solide, timp de 24 de ore. Pune lichidul rezultat în sticluțe închise la culoare.


Sunătoarea. Are rol de stimulare a funcției hepatice.


Vin de măceșe. Ai nevoie nevoie de 2 kg măceșe la 7 litri de apă și de 2 kg zahăr. Spală măceșele coapte, dă-le prin mașina de tocat, pune-le apoi într-o damigeană mare. Lasă la foc mic un vas cu un litru de apă, toarnă zahărul și dizolvă-l. Adaugă și zeama de la o lămâie. Lasă să fiarbă 10 minute, apoi adaugă restul de apă rece, și toarnă totul peste măceșele din damigeană. Astupă bine recipientul cu un dop de cauciuc, lasă să fermenteze timp de 8 săptămâni, la maximum 20 grade C, agitând zilnic. Fermentația se termină când semințele și cojile se lasă la fund. Vinul limpezit se filtrează în tifon și se trage în sticle, bine astupate. Bea zilnic câte un păhărel de vin, dimineața - băutura stimulează secreția biliară și elimină toxinele din ficat.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cataplasmă cu țelină, pentru reumatism
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru otită
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru o vedere mai bună
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care taie greața
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru crizele de fiere
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri simple contra mătreții
Pagina a fost generata in 4.0943 secunde