Obținerea autorizației de demolare a unui perete

2852
1

Articole de la același autor

"Aș vrea să-mi modernizez apartamentul, iar pentru asta mi-am propus să demolez doi pereți. Problema e că nu vreau să am necazuri cu legea și mi-aș dori să procedez corect, dar nu știu ce am de făcut. Mai e nevoie de aprobarea asociației de locatari sau nu? Vă mulțumesc anticipat, în speranța că veți lua în calcul rugămintea mea. Laura Matei".

v v v

Stimată doamnă Matei, prima grijă pe care trebuie s-o aveți înainte de a dărâma un perete este să vă interesați dacă acesta afectează structura de rezistență a clădirii. Dacă răspunsul este negativ, arhitectul Oana Nastireanu ne-a explicat că, apoi, va trebui urmată procedura de obținere a autorizației. Cel dintâi document de care aveți nevoie pentru demolarea pereților este certificatul de urbanism. Pentru asta, vă veți adresa Serviciului de Urbanism din cadrul primăriei în raza căruia se află imobilul, cu o cerere tip, două planuri cadastrale, o copie după actul de proprietate și după schița apartamentului și un certificat de atestare fiscală în original. Este bine să știți că se va plăti o taxă, în funcție de suprafață. După eliberarea certificatului de urbanism, urmează eliberarea autori-zației de desființare a pereților. Pentru aceasta, se completează o altă cerere tip, necesară pentru obținerea documentației tehnice de desființare, atenție, în două exemplare!

Acordul Asociației de proprietari

Este nevoie și de aprobarea Asociației de proprietari a blocului, și de o declarație dată de notariat, care să confirme că imobilul nu a fost înstrăinat, ipotecat etc.

Începerea lucrărilor

Așadar, odată obținută autorizația de demolare a pereților, lucrările pot fi demarate. Aveți grijă că a sosit momentul încheierii unui contract cu o firmă de salubrizare privind transportul deșeurilor rezultate, pe care va trebui să le depozitați în saci. Atenție, și pentru ridicarea molozului se va percepe o taxă! 

Comentează știrea

Un om de bine
9 mai 2012
Stimata doamna Matei

Raspunsul redactiei nu este clar. Daca peretii pe care vreti sa-i demolati,afecteaza structura de rezistenta a blocului eu va sfatuiesc sa nu intrati in panica.Luati va rog legatura cu un un serviciu "specializat" din cadrul primariei si obtineti o aprobare verbala.In cazul asta primaria se face ca va amendeaza iar dumneavoastra va faceti ca platiti o amenda la primarie.De fapt nu platiti amenda pentru ca o contestati in justitie.Platiti in schimb un mic onorariu la structuristul de serviciu din cadrul Directiei Spagi,Urbanism si Constructii fara Autorizatie.Calea asta este cea mai ieftina si cea mai sigura.In legatura cu molozul rezultat din demolari aveti doua posibilitati:1-aruncati molozul pe camp,la marginea orasului.Mazare se face ca nu vede. 2-scoateti molozul in fata blocului,il nivelati undeva pe spatiul verde,la umbra daca este posibil si va amenajati o platforma de parcare pentru autoturismul dumneavoastra.Daca ati achitat deja "onorariul",Mazare se face ca nu vede Sa aveti bafta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0513 secunde