Pensia de întreținere. Reguli peste care nu se trece

239
Pensia de întreținere. Reguli peste care nu se trece - sitepensiaintretinere-1393596816.jpg
Dacă trebuie să primiți pensie de întreținere din partea unei persoane aflate în altă țară din UE sau dacă, dimpotrivă, trebuie să trimiteți pensie de întreținere în altă țară din UE, se aplică normele europene. De precizat că regulile privind plata pensiei de întreținere și cuantumul acesteia variază de la o țară la alta. 


Instanța competență să se pronunțe
Cei interesați să primească pensia de întreținere se pot adresa instanțelor: din țara în care locuiește fostul partener/ membrul de familie; din țara în care locuiește persoana care solicită pensia de întreținere; abilitate să se ocupe de cazuri care implică statutul dumneavoastră (de ex. divorțul) sau aspecte legate de autoritatea părintească - dacă acestea sunt relevante pentru situația în cauză.
Dacă litigiul nu se referă la obligații de întreținere față de un minor, puteți, în anumite condiții și de comun acord cu fostul partener/ membrul de familie, să alegeți împreună instanța care urmează să se pronunțe în cazul dumneavoastră. Dacă sunt implicate mai multe țări, legislația care reglementează acordarea pensiei de întreținere nu este neapărat legislația țării în care puteți înainta cererea. 
Aflați ce legislație se aplică în situația dumneavoastră, cum se poate soluționa un conflict între legislații și cu ce consecințe. Autoritatea centrală care răspunde de pensiile de întreținere din țara în care locuiți vă poate ajuta să înaintați o cerere în străinătate.
Executarea hotărârilor în străinătate. Dacă doriți ca o hotărâre judecătorească privind pensia de întreținere să fie executată în altă țară din UE, aveți la dispoziție o procedură simplificată. Autoritatea centrală care răspunde de pensiile de întreținere din țara în care locuiți vă poate ajuta să vă recuperați pensia de întreținere.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 01 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 01 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Semne care arată că ai bronșită
Sâmbătă, 01 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Eliberarea carnetului  de marinar
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru durerile de stomac
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Orele suplimentare,  măr al discordiei
Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e periculoasă bruscarea copiilor
Pagina a fost generata in 2.7216 secunde