Remedii naturiste împotriva dependenței de tutun

309
Terapia cu plante medicinale este excelentă atunci când dorești să renunți la țigări.


Totul, din cauză că remediile naturale pot modifica gustul și mirosul tutunului, astfel încât să devină neplăcute și, în plus, te ajută să-ți detoxifici organismul. De asemenea, vei depăși mai ușor stările de frustrare și de agitație care pot apărea din cauza nevoii de tutun. Iată ce recomandări naturiste au specialiștii pentru cei interesați:
Ovăzul, un bun calmant: Ceaiul și tinctura de ovăz dau rezultate excelente în tratarea dependenței de nicotină. Remediul are și un efect calmant. Pune o lingură de boabe la 250 ml de apă și fierbe timp de cinci minute. Bea în fiecare dimineață câte o cană de ceai, timp de șase luni. Terapia cu tinctură de ovăz se face pe o perioadă de trei luni, timp în care, de trei ori pe zi, se administrează câte 20-30 de picături diluate în 50 ml de apă.
Sunătoarea înlătură stările de anxietate: Indicată pentru înlăturarea depresiei, sunătoarea este și unul dintre cele mai eficiente remedii antifumat. Planta atenuează nevoia de nicotină și remineralizează organismul slăbit din cauza tutunului. Remediul se poate administra sub formă de ceai, care se prepară dintr-o linguriță de plantă la 250 ml de apă clocotită, fiind recomandate câte două-trei căni pe zi. Și mai eficient este să folosești sunătoarea în amestec cu angelică, rădăcină de gențiană, pelin și cu scoarță de crușin, din care se prepară un decoct (o linguriță de amestec la 300 ml de apă). Bea acest decoct zilnic, timp de o săptămână.
Pedicuță: Este o plantă care face ca mirosul și gustul de tutun să devină insuportabile. Prepară un decoct dintr-o lingură de pedicuță uscată la 200 ml de apă fiartă și lasă amestecul peste noapte. Bea decoctul pe stomacul gol, timp de șapte zile.
Valeriana: Ajută la detoxifierea organismului de nicotină și la calmarea stărilor de agitație asociate sevrajului. Când ai decis să renunți la fumat, este indicat să urmezi o cură patru săptămâni cu tinctură de valeriană. Se administrează de trei ori pe zi câte 1-3 ml de tinctură diluată în apă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Halal vocabular la desene animate!"
Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum afli dacă ai hepatită
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cum poți fi păcălit în bucătărie
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Conserve pentru iarnă
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.3488 secunde