Cosmetica la domiciliu

Și tenul gras suferă iarna

801
1
Și tenul gras suferă iarna - 8deccosmetica-1323355300.jpg
"Am tenul gras, vara nu folosesc pic de cremă, asta mi-ar mai trebui. De când a venit frigul am observat că și tenul meu se usucă, lucru care nu mi s-a întâmplat în iernile trecute. Ce produse ar trebui să folosesc?" (Gabriela Buciu).

v v v

Tenul, indiferent de tip, are nevoie de îngrijire corespunzătoare, în funcție de anotimp și cu atât mai mult în perioada iernii, având în vedere efectele temperaturilor scăzute asupra acestuia. Nu degeaba se spune că tenul expus intemperiilor va avea serios de suferit. Cosmeticiana Bogdana Oancea Stoian ne-a confirmat că un ten de tip gras are mai puțin de suferit, față de tenul slab, în timpul iernii, dar asta nu înseamnă că nu are nevoie de îngrijire specială.

Așadar, trebuie să aibă grijă de hidratarea corectă a pielii, întrucât tenul gras, dacă va fi deshidratat, va secreta și mai mult sebum și, drept urmare, vor apărea o serie de probleme, cea mai de nedorit fiind acneea. Specialista îți recomandă produse cosmetice fără ulei, iar pentru noapte, un ser sau o cremă pe bază de retinol. Pentru tenul cu acnee, ideal ar fi acidul salicilic pentru zona afectată, pentru că absoarbe excesul de ulei. La fel de important este ca tenul gras să fie curățat de două ori pe zi, dimineața și seara.

Comentează știrea

Elena Stan
25 mai 2014
tratament natural pt ten

eu am tenul gras, si foarte mult timp am cautat o lotiune tonica care sa fie potrivita cu tenul meu. Dupa ce am ajuns la medic cu o problema legata de pielea capului, am intreb ce imi recomanda pentru tenul meu, sa controlez excesul de sebum si sa nu imi apara cosuri. Mi-a recomandat sa caut lotiune tonica naturala cu arbore de ceai (tea tree oil) si hamamelis, fara alcool de la Thursday Plantation. Dar inainte de lotiunea tonica, sa folosesc spuma naturala de spalat pe fata pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai. Dupa cele doua produsele, spuma si lotiunea tonica, pentru ca imi usuca tenul, folosesc tot de la firma asta, Crema hidratanta naturala pentru fata cu arbore de ceai, ulei de macese si vitamina E. Efectele se vad, de cand am inceput sa folosesc aceste produse de ingrijire a tenului si sunt tare multumita. Tenul e mai curat, fara cosuri sau puncte negre, iar excesul de sebum e in sfarsit sub control.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Preparați-vă în casă rețete cosmetice
Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Mască naturală cu struguri
Luni, 19 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Machiaj… asortat cu toamna!
Vineri, 16 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Pagina a fost generata in 1.848 secunde