Enel sabotează județul Constanța

381
Bătaia de joc cu care tratează Enel Distribuție Dobrogea problemele apărute la rețelele de electricitate pe perioada sezonului estival este evidentă și revoltătoare. Penele de curent din municipiul Constanța, dar și din stațiuni sunt mai dese decât pe vremea lui Ceaușescu, iar oscilațiile de curent afectează întreg județul.
Deși la baza întreruperilor stă lipsa investițiilor în zonă, iar reprezentanții Enel Distribuție Dobrogea cunosc problema, în fiecare sezon estival, zi de zi, constănțenii și turiștii trebuie să-și întrerupă activitatea până la remedierea avariilor. Rețelele nu fac față pentru că nu s-a investit în ele, dar Enel acuză că agenții economici și consumatorii nu redau consumul real.
Seară de seară se oprește curentul electric în stațiuni. Evenimente importante, pentru care turiștii și-au făcut rezervare din timp, sunt întrerupte când pică rețeaua de electricitate. La terase, oamenii s-au obișnuit să stea pe întuneric. Nu pot consuma o înghețată, căci frigiderul nu a mai primit curent de mai bine de două ore. În camerele de hotel, turiștii stau ca în saună, deși plătesc pentru aerul condiționat. Nici concursul de barmani, din urmă cu o săptămână, nu a trecut neafectat. Un concurent a fost nevoit să-și facă demonstrațiile în beznă și fără muzică.
Degeaba telefonezi la Deranjamente, pentru că sună mereu ocupat. Nici informații de la purtătorul de cuvânt nu am mai primit, pentru a oferi constănțenilor explicații despre motivele penelor de curent. Sunt depășiți de situație și, cu toate că normal ar fi să se facă revizii capitale, să nu se mai accepte racordările la rețea, să se investească, Enel lucrează pentru singurul obiectiv de a întinde nervii oamenilor la maximum. Instituția care știe foarte bine să emită facturi ar trebui să și plătească pentru frustrările oamenilor care nu-și pot face treaburile, pentru produsele alterate de la terase, din supermarket-uri, pentru banii pierduți din publicitate, pentru calculatoare care se strică din cauza oscilațiilor de curent, pentru orele suplimentare de la serviciu, pentru că ajungi să stai în fața scării patru ore întrucât interfonul s-a blocat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 August 2009
Stire din Comentarii : S(m)INISTRA EDUCAȚIEI
Sâmbătă, 01 August 2009
Stire din Comentarii : [Idioțenii promoționale]
Vineri, 31 Iulie 2009
Stire din Comentarii : Taxă pe autostrada nesimțirii
Joi, 30 Iulie 2009
Stire din Comentarii : De ce, domnule prefect?
Pagina a fost generata in 0.3335 secunde