Halal să le fie de Ziua Educației!

495
Halal să le fie de Ziua Educației! - 52e0b0a85943d4fe781ddcc021b6c1fd.jpg

Articole de la același autor

La început n-am înțeles de ce și-au ales liderii sindicali din învățământ taman ziua de 5 octombrie! Nu știu dacă o fi fost o întâmplare că și ceilalți bugetari au acceptat, dar cert este că o grevă generală asociată cu Ziua Mondială a Educației nu cred să impresioneze pe nimeni! Câți dintre actualii barosani de la putere își mai amintesc de respectul și aprecierea față de dascălii care i-au ajutat să ajungă aici? Ete fleoșc! În goana disperată după înavuțire frau-duloasă, pe temeiuri politice bine ancorate într-o realitate jegoasă, actuala clasă politică a reușit să scârbească atât de tare acest popor încât a vorbi acum despre dascălii de ieri este o poantă jenantă. Vorba-ceea, Ecaterina Andronescu, ditamai profesorul universitar, care aveai pretenția că vine din interiorul sistemului, n-a rezistat mârșăviei de a-și pune amprenta pe viitorul copiilor noștri într-un mod de-a dreptul stupid. Oare ar fi fost frustrant pentru ea să răspundă nevoilor actuale ale învățământului românesc și nu propriului orgoliu? Joaca de-a depolitizarea educației este cea mai abjectă dovadă de nesimțire, când și cel mai "slab de înger" român vede cum merge treaba prin inspectorate și școli.
Mă doare sufletul s-o spun, dar am încetat să mai cred în valoarea ierarhiilor ieșite de pe băncile școlii românești, care din cauza pretinselor salarii a ajuns să vândă și locurile în bănci (primele trei rânduri dedicate elitelor), pentru că acolo unde trebuie nu i se recunoaște contribuția!
Scuzată să-mi fie deraierea, pentru că azi este, totuși, Ziua Mondială a Educației, iar eu mă plec în fața dascălilor mei, fie că fac grevă sau nu!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Deconcentrat și neliniștit
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Adio, dar rămân cu tine!
Joi, 01 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Meseria lui e golul
Miercuri, 30 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Ostași, spulberați "Sibiul"!
Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Divorț cu poalele-n cap
Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Țara de dincolo de slogan
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : România, un caz pentru dr. House
Vineri, 25 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Colapsul premeditat al Justiției
Joi, 24 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Un candidat venea de la Cotroceni
Miercuri, 23 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Constanța, blocată în starea de turmă
Pagina a fost generata in 0.4212 secunde