Meseria lui e golul

413
Meseria lui e golul - 840c95f9d552281cd89890abab9c4146.jpg
L-am văzut serile trecute la televizor pe viceprimarul Gabi Stan foarte mândru de el, curgându-i sudoarea pe tâmple nu de munca la birou sau de alergat pe străzile Constanței, așa cum cred că ar fi normal, ci proaspăt ieșit de pe terenul de fotbal, afirmând… "Meseria mea e golul".
Nonșalant și parcă vrând musai să demonstreze viabilitatea zicalei "gura păcătosului adevăr grăiește", Gabi Stan a spus un mare și dureros, în același timp, adevăr.
Da, din postura sa de viceprimar, Gabi Stan nu prea reușește să se afirme decât atunci când joacă fotbal. Aflat la al doilea mandat de-a dreapta tătucului Mazăre, Gabi Stan nu s-a remarcat până acum în administrația locală decât cel mult drept "coada primarului". O singură dată a trebuit să gestioneze și el o situație, de unul singur (primarul fiind atunci pe meleaguri braziliene) și bineînțeles că a dat cu oiștea-n gard, cum se spune pe românește. Vă amintiți, fără doar și poate, de ianuarie 2008, când Constanța a fost îngropată (la propriu) în zăpadă și când tot ce a putut face stimabilul viceprimar a fost să iasă pe posturile TV și să își tragă nasul, cerșind compasiunea constănțenilor… În rest…
Da, știu, poate că nu merită atâta atenție individul! Dar nici nu cred că merită să tratăm cu indiferență nepăsarea cu care el abordează problemele constănțenilor. M-am aplecat asupra "subiectului" pentru simplul fapt că ieri mi-a sărit din nou în ochi personajul.
A ajuns cu întârziere la ședința de consiliu local, și-a ocupat relaxat locul și s-a făcut mic acolo, în colțul lui, astfel încât să nu îl întrebe cineva ceva.
Oricât de insignifiant ar fi în angrenajul administrativ coordonat de-a fir a păr de Mazăre, indiferent că acest viceprimar se numește Gabi Stan sau oricum altfel, el este plătit din banii noștri și, atunci când au votat, alegătorii cu siguranță nu asta au sperat… să aibă un golgheter în fruntea administrației locale, care să iasă în evidență numai cu performanțele sale… fotbalistice. Nu de alta, dar și în acest domeniu, tot la categoria amatori se încadrează… În plus, nu cred că am văzut nici pensionarii pe care el îi bate pe umăr când iese la vânătoare de voturi cu primarul, făcându-i galerie pe stadioane și încurajându-l în demersul lui sportiv.
Din ce știu eu, altele sunt prioritățile municipiului, altele sunt durerile constănțenilor, cu mult mai mari sunt și așteptările. În acest context, altele ar trebui să fie și atribuțiile unui viceprimar. Constanța cred că este mult mai mult decât un teren de fotbal sau o scenă de carnaval și merită mult mai mult decât un vice-golgheter și un primar… dansator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Ostași, spulberați "Sibiul"!
Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Divorț cu poalele-n cap
Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Țara de dincolo de slogan
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : România, un caz pentru dr. House
Vineri, 25 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Colapsul premeditat al Justiției
Joi, 24 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Un candidat venea de la Cotroceni
Miercuri, 23 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Constanța, blocată în starea de turmă
Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Tramvaiul - subiect utopic de campanie
Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : F*** you, pay me!
Pagina a fost generata in 0.5365 secunde