Luați-i cultura lui Zgabercea!

833
Luați-i cultura lui Zgabercea! - 6daab2061dcb0779c23e1d5c5f66f3d8.jpg
De fapt, stau și mă întreb dacă mai avem ce să îi luăm acestui individ care, guvernat parcă numai și numai de spirite rele, a venit la Constanța în 2004 pentru a distruge un lucru de mare preț: CULTURA! Cu vocea-i dogită și mintea șuierând în vidul intelectual, s-a aruncat pe scaunul de director al Direcției de cultură din Consiliul Județean Constanța și nu binevoiește nici acum să spună cum a ocupat postul, de ce numele lui nu apare pe multe documente oficiale și mai ales ce studii superioare are cu precădere în domeniul culturii.
Sunt ridicolă, știu, la capitolul studii… De parcă ți-ar trebui prea multă pregătire să distrugi… Cu un minim de neuroni, pui la pământ imediat tot ce înseamnă instituții de cultură pentru că, nu-i așa?, oricum nu prea înțelegi rostul lor. Atâta timp cât adormi în scaun la spectacol sau mergi la muzeu doar atunci când se lasă cu "potol" (mai elevat… protocol), e normal să militezi în draci pentru comasarea teatrelor, a muzeelor sau, mai nou, pentru "reorganizarea" lor prin "absorbție"!!! Altă gogomănie mai mare nici că puteau debita neuronii singuratici ai mult prea iluștrilor conducători ai culturii constănțene.
Ori de câte ori s-a pus problema banilor, primul domeniu de la care s-a tăiat fără drept de apel a fost… cultura. Și totul sub oblăduirea lui Zgabercea!
S-au reorganizat instituțiile, s-au trimis oamenii în șomaj tehnic, în decursul timpului au fost obligați să presteze pe la numeroase sindrofii de partid, emisiuni ale televiziunii de casă sau campanii electorale, li s-a băgat pumnul în gură prin intermediul unor directori care nu-și mai pot îndrepta coloana vertebrală de vreo șase ani încoace, iar acum… măsura supremă, economia fantastică și salvarea bugetului vin tot de la ei, angajații din cultură. Și nu e vorba aici doar de actori, balerini, soliști, păpușari…
De ce nu s-au gândit "miloșii" de la Consiliul Județean să desființeze acel SRL care este subiect tabu atunci când vine vorba de miliardele de lei vechi care s-au scurs prin intermediul respectivei societăți sau de utilitatea acesteia? Fiecare instituție își spăla singură toaletele, își schimba singură becurile și economia ar fi fost, cu siguranță, mult mai mare decât ce se va putea economisi acum prin salariile mizerabile ale celor din instituțiile de cultură! Dar SRL-ul este totuși un "conductor" mult mai bun de finanțe către firmele de casă decât instituțiile de cultură, astfel că… alegerea este justificată din punctul lor de vedere.
Fără a mai lungi prea mult vorba, un lucru e sigur: acești oameni care conduc acum județul Constanța nu înțeleg rostul unui teatru, nu văd utilitatea unei biblioteci și în gândirea lor limitată totul de rezumă la afaceri, bani, cârciumi, chiolhanuri deșănțate…
După această "reorganizare prin absorbție" a instituțiilor de spectacole și a muzeelor, după formarea celor două noi "entități", putem fi siguri că nu se va mai putea vorbi de cultură la Constanța. În aceste condiții, mă întreb peste cine va mai fi șef Zgabercea și cum își va mai justifica el măreața activitate în domeniul cultural de la malul mării? A, da, știu, prin organizarea Festivalului vinului și viței de vie, una dintre manifestările care în mintea lui este tot una cu viața culturală și ai cărei aburi învăluie în mister sume maaaari din bugetul Consiliului Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Jonglerii cu banii pentru Sănătate
Marţi, 06 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Cui i-e frică de BAU-BAU?
Sâmbătă, 03 Iulie 2010
Stire din Comentarii : Ia podul, na podul, închide podul!
Pagina a fost generata in 0.35 secunde