Mai bine prostănac decât corupt!... părerea mea…

582
Mai bine prostănac decât corupt!... părerea mea… - 6598fc3f393e61742fb44735f701e9d0.jpg
Mie începe să mi se facă și milă de Mircea Geoană. Săracul, el tot încearcă să-și repare imaginea, prin tot felul de ieșiri publice, dar nu face decât să o strice și mai tare, cu fiecare gest. Ca la circ, când măscăriciului i se rup pantalonii în fund, dar el încearcă să pară demn și, în "demnitatea" lui, dă cu țeasta în stâlp, apoi își turtește vreo prăjitură cu frișcă direct în nas, ca să alunece, în cele din urmă, pe o coajă de banană sau să se lase murat complet de o găleată cu apă care i se varsă în cap. De-aia nu mi-au plăcut clovnii niciodată, e imposibil să nu ți se facă milă de ei, nu sunt numai prostănaci, ci și lamentabili, iar în subtextul spectacolului nu pot să ignor disperarea care îl poate face pe un om să se umilească într-atât doar pentru a stârni râsul celor din jur.
Deja spectacolul flăcării violet a devenit, după părerea mea, de prost gust. Care mai de care face din gafele prostănacului neamului prilej de glume facile, amplificarea subiectului determinând chiar manifestări internaționale care ne copleșesc de ridicol. Dumnezeule, ce rușine să ajungă Washington Post să scrie, cu disimulat sarcasm, despre declarațiile inepte ale unor "loser and his wife", în condițiile în care respectivul "ratat" este, totuși, al doilea om în stat, a fost votat de aproape jumătate din electorat și a reprezentat interesele României în SUA!!
Cineva ar trebui să-și facă milă de cei doi soți și să le recomande a evita ieșirile în public pentru o vreme. Și să îi mai explice, cu frumosul, fostului diplomat că, oricare ar fi obiectivele fixate de nevastă și de soacră și oricât de crudă ar fi pedeapsa pentru neîndeplinirea lor, trebuie amânate pe termen lung sau reformulate mult mai puțin ambițios, căci memoria românului pentru bancuri este mult mai bună decât memoria pentru fapte de corupție. Este greu de crezut că Geoană își va putea păstra președinția PSD și președinția Senatului. Este greu de crezut și că va mai ajunge vreodată la înalte demnități. Dar se va menține sau va reveni în politică, la un nivel inferior. Aici ridicolul nu ucide, căci în România foarte puține lucruri sunt definitive. Doar ne aflăm la porțile Orientului, unde totul este luat foarte ușor, cum spunea un fost președinte al Franței, cu un secol în urmă.
Dacă ne referim la corupție, iată, un Adrian Năstase își permite să iasă din nou în fruntea partidului, după o scurtă perioadă în care s-a dat la fund (și nu, nu vreau să spun nimic mai mult decât sensul figurat al cuvintelor, nici nu cred bârfele pe seama lui!), cu toate că DNA îi pregătește încă un dosar. Pentru că românii sunt împăcați deja cu statutul său de cercetat, urmărit și judecat penal, așa cum se întâmplă și în cazul lui Mazăre de Constanța.
Geoană și familia lui trebuie să facă și ei pasul înapoi și să aibă răbdare, pentru că perioada nefastă o să treacă. Și nici nu-mi pare rău, oricum nu în aceeași măsură în care deplâng revenirea corupților și înțelegerea pe care românii o arată pentru furturi sau deturnări de miliarde de lei din banul public.
Acum, însă, măcar pentru a nu răni sentimentele românilor care l-au votat pe loser și pentru a nu amplifica miștourile care au depășit granițele țării, ar trebui să considerăm subiectul închis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 18 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Regizorul morții
Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Speranța a murit prima
Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Încă o campanie heirupistă
Marţi, 12 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Sugativele de bani
Joi, 07 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Felicitarea rătăcită
Pagina a fost generata in 0.3439 secunde