Realitatea pumnului în gură

441
Realitatea pumnului în gură - 3b5aca42824f0544dae9cc0d956f9934.jpg
Revin, poate obsesiv, dar, zic eu, întemeiat, cu indignarea pe care mi-o provoacă acest… "post de televiziune" Realitatea TV. De fapt, în cazurile Realitatea, Antenele, TVR (da, din păcate și postul național, adică acei angajați pe care îi plătim din banii noștri) nici nu știu dacă mai vorbim despre televiziuni sau doar despre instrumente perverse de manipulare, guvernate de mizerabile interese și de oameni croiți pe același calapod. Aseară, m-am simțit ca în decembrie 1989 și, pentru prima dată de atunci, chiar am simțit că ne paște un mare pericol: acela de a ne întoarce efectiv (și nu citez pe nimeni) cu 20 de ani în urmă.
Da, recunosc că am simțit o teamă imensă că suntem în pericol să nu ne mai putem exprima opinia, mai ceva ca înainte de decembrie 1989, că riscăm să ne trezim cu pumnul în gură, că suntem pe buza prăpas-tiei (dez)informării și în pragul unei noi etape de îndobitocire.
La 20 de ani de la Revoluție, oamenii au ieșit din nou în stradă, chiar dacă doar în "pâlcuri", așa cum s-a exprimat liberalul roșu Crin Antonescu. Și au ieșit în stradă pentru că, în nesăbuința lor, Geoană și alianța roșie nu și-au găsit alt loc unde să meargă de 1 Decembrie și să aducă ofrande comunismului decât în Piața Operei din Timișoara.
O sfidare fără margini față de memoria celor care au murit în decembrie acolo, act sancționat de timișoreni, cu demnitate! Au urmat apoi proteste de solidaritate cu timișorenii și în alte mari orașe din țară, inclusiv în capitală, în Piața Universității. În tot acest timp, într-o disperare fără margini, luându-ne de proști, Realitatea TV prezenta o altă "realitate". Aceea a lui Geoană și a lui Antonescu, aceea a baronilor locali, aceea a lui Sârbu, socrul lui Ponta, "realitatea" unor oameni cărora le-au lipsit doar cuvintele "huligani", "măi, animalule" sau "golani" pentru a defini ce se întâmplase ieri la Timișoara. Despre celelalte manifestări din țară, niciun cuvânt!
Din fericire agenția de presă Hotnews, dar și posturile de televiziune B1TV și Pro TV au înțeles că nu toți românii au în vene sânge de pesedist și că, la 20 de ani de la Revoluție, România este și trebuie să rămână liberă și nicidecum pusă gaj comuniștilor.
Și, da, mi-e teamă de "realitatea" prezentată de niște așa-zise posturi de televiziune, și da, subscriu cererii unui cititor de-al nostru de a solicita CNA să suspende pentru o perioadă activitatea acestor posturi (cât să se lepede de rele), și, da, mizez pe faptul că românii nu mai vor să se întoarcă în întunericul din care au ieșit acum 20 de ani chiar dacă pericolul dezinformării este mare!
Simt că românii din juru-mi nu sunt deloc proști și au capacitatea de a discerne și mai ales de a sancționa! Cu prima ocazie, pe 6 decembrie!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Să plângem cu Mazăre
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Presa care pute a hoit
Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Obsesia Iohannis
Marţi, 24 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Trădarea lui Crin
Marţi, 01 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Vă bateți joc de sacrificiul lor!
Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Comentarii : Heirupism mimat de polițiști
Pagina a fost generata in 0.3853 secunde