A început numărătoarea inversă. NEVERSEA 2023 sărbătorește cu fast cei cinci ani

2648
A început numărătoarea inversă. NEVERSEA 2023 sărbătorește cu fast cei cinci ani - fond-neversea-1688492176.jpg
Zilele acestea, pe cele aproape 10 hectare de nisip din orașul Constanța cunoscute de localnici drept plaja Modern, au „aterizat” peste 1.400 de oameni din 12 țări care construiesc acum cel mai mare festival de pe o plajă din Europa.

După cum au povestit creatorii festivalului în cadrul conferinței de presă ce a avut loc, marți, în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța, producția festivalului Neversea este demnă de filmele americane: de la decoruri și arhitectură, la poveste, personaje maritime fantastice, animatori și dansatori, artiști și fani din întreaga lume. La aniversarea celor 5 ani de Neversea vor fi șase scene de muzică și mai multe music spots desfășurate pe aproximativ 110.000 mp.

Sunt așteptați să sosească zilnic circa 70.000 de participanți, mizându-se pe un total, în cele patru zile, de circa 260.000 de participanți.

Scenele ediției 5, în altă formulă

Scena principală va avea peste 500 mp de ecran LED, 26 metri înălțime, peste 55 metri la bază și o deschidere de 20 metri performance area. Pentru conceptul scenei s-a folosit un element omniprezent în universul Neversea, și anume SOARELE. Echipamentele necesare construcției scenei principale au fost transportate cu peste 60 tiruri din țară, respectiv 14 tiruri din Belgia, Olanda, Germania respectiv Polonia. Montajele s-au realizat cu utilaje de ridicat de peste 100 tone, respectiv cu nacele care pot ajunge până la 40 de metri înălțime.

Balkaniada e o scenă nouă, acoperișul (neobișnuit de altfel) va fi adus tocmai din Germania, de la Opera Tents, pentru a putea răspunde nevoilor tuturor artiștilor.

În cazul scenei The Ark, pentru aniversarea celor 5 ani de Neversea s-a pregătit o producție interesantă. Decorul 2D va fi înlocuit cu 180 mp de ecrane LED, tocmai pentru a pune în valoare toți artiștii trap și hip-hop ce vor urca pe scenă. Mai mult, s-a luat în considerare și un catwalk pentru ca artiștii să poată face baie de mulțime.

Daydreaming este singura scenă care își păstrează identitatea. Aceasta s-a consacrat pe parcursul anilor ca fiind singura scenă prin care se vede răsăritul, singura de acest fel din Europa.

Suplimentarea containerelor de toaleta va facilita accesul a peste 485 de persoane la toaletă în același timp, o creștere cu 25% față de 2021. Infrastructura de apă-canal, internet, electricitatea însumează peste 25 km de cabluri și țevi.

Mobilizare impresionantă pentru siguranța participanților

Ca în fiecare an, festivalul Neversea este pentru 4 zile și 4 nopți cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre, iar pentru asta mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Constanța, Garda de Coastă) și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate toate măsurile de siguranță. De altfel, în festival vor fi și peste 700 de agenți de securitate privați.

Colonelul Mihai Georgescu, șeful inspecției de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, a transmis că în perimetrul festivalului vor exista două posturi medicale avansate, trei puncte de prim ajutor calificat, două autospeciale de transport victime multiple, două șenilate, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambarcațiune CPRN care va executa misiuni în zona de îmbăiere adiacentă festivalului. Tehnica va fi deservită de către nouă ofițeri și 53 de subofițeri. „Pentru ca această ediție să se desfășoare în liniște, ISU Constanța este sprijinit cu tehnică și personal de către alte inspectorate județene: Covasna, Neamț, Prahova, Galați, Brașov, Bacău, Cluj, Mehedinți și Mureș”, a declarat colonelul Mihai Georgescu. Din punct de vedere preventiv, încă de pe 3 iulie au început verificările privind realizarea construcțiilor în interiorul amplasamentului.

Pe de altă parte, aproape 200 de polițiști vor fi prezenți atât în perimetrul unde se desfășoară festivalul, cât și în zonele adiacente și pe principalele artere rutiere, după cum a declarat comisarul șef Liviu Lazăr, șeful Poliției Municipiului Constanța. „În dispozitiv vor acționa și mai multe echipaje canine din cadrul Centrului chinologic Sibiu, precum și de la Garda de coastă, specializate pentru depistarea celor care dețin droguri și alte substanțe interzise”, a adăugat același comisar șef.

Lucrătorii echipei de Jandarmi Constanța vor fi sprijiniți de colegii lor de la gruparea Bacău, cu cei peste 220 de jandarmi care vor acționa zilnic, în uniformă sau civil. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8254 secunde