Actorul Liviu Manolache îi pune pe elevii din județ față în față cu fenomenul Caragiale

531
Actorul Liviu Manolache îi pune pe elevii din județ față în față cu fenomenul Caragiale - a7564af74ffe098b0f6c0d5854b49963.jpg
Actorul Teatrului de Stat Liviu Manolache a pus la punct un proiect care vizează educația prin teatru, destinat elevilor din localitățile constănțene. Intitulat "Ora de teatru", proiectul presupune prezentarea schițelor lui Ion Luca Caragiale școlarilor, care, timp de o oră, să fie martori la opera lui Caragiale prin intermediul actorilor constănțeni. "Va fi ca o oră de curs cu exemplificări teatrale, în urma căreia, dacă elevii vor dori, vom susține și un workshop pe baza materialelor prezentate. Pentru ca, astfel, fenomenul Caragiale să fie bine înțeles, în condițiile în care, în această societate, imaginea este preferată lecturii", a spus Liviu Manolache.
De asemenea, prin acest proiect, va fi reactivată funcția social - educațională a teatrului, pe care Liviu Manolache o aduce deseori în discuție: "Teatrul nu are doar rolul de a distra, așa cum se regăsește în percepția multora, ci are și obligația de a se implica în actul educațional", a afirmat actorul.
Școlile din județul Constanța vor putea beneficia de inedita inițiativă demarată de Liviu Manolache chiar de la sfârșitul acestei luni, în schimbul unor sume modice.
Actorii participanți la proiect sunt: Liviu Manolache, Gabriela Belu, Andrei Cantaragiu, Bogdan Bucătaru și Florentin Roman. Ei vor juca în fața elevilor schițele "Un pedagog de școală nouă", "Justiție", "Amicii", "CFR" și "Căldură mare".
Proiectul "Ora de teatru" este un preambul al unui spectacol de Caragiale, propus Teatrului de Stat de Liviu Manolache, și care va avea premiera, probabil, anul viitor. "Spectacolul se va baza pe structura zonei de necivilizație scoasă în evidență de Caragiale cu vârf și îndesat", ne-a spus Liviu Manolache.
În acest spectacol, muzica va avea un rol foarte important, la fel ca și în viața lui Liviu Manolache. Vom putea asculta cântece ale anilor ’20, foxtrot-uri, tangouri, slow-uri, compoziții pentru pian, muzică foarte prețioasă pentru actorul constănțean: "E o muzică pe care o păstrez cu sfințenie acasă. E ca o prezentare istorică a unui moment din existența culturală", susține Liviu Manolache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0761 secunde