Biblioteca Fundației "Noi citim" s-a deschis la Constanța

619
Biblioteca Fundației
O nouă bibliotecă s-a deschis în Constanța, ca inițiativă a companiei Oriflame. Este vorba de biblioteca Fundației "Noi citim", cu sediul pe bulevardul Tomis, nr. 334 bl ST6 sc. D, parter (zona Boema).
Evenimentul de deschidere a fost marcat printr-un târg cu vânzare de carte, delicatese și ateliere culinare, fondurile obținute în urma vânzării produselor cumpărate de participanți fiind destinate unor aziluri de bătrâni din București și Constanța. Acestea vor fi vizitate de echipa "Noi citim" cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În continuare, mai pot fi făcute donații pentru această cauză, la sediul fundației.
Cuvintele de deschidere a bibliotecii au fost rostite de Monica Brândușescu, directorul executiv al fundației "Noi citim", care a explicat nevoia unei astfel de inițiative pornind de la un citat din cartea "Declarație de iubire" a lui Gabriel Liiceanu: "Privite, cărțile par nespus de sfioase. Ele nu vin niciodată spre tine. Ca într-o medievală iubire, tu trebuie, întotdeauna, să le cauți și să te duci către ele. Ființa lor este așteptare pură. Le va deschide cineva pentru a le face, astfel, să înceapă să fie?". Monica a vorbit, apoi, despre Zilele Cărții Europene, pe care le-am serbat în perioada 14-21 noiembrie. Sărbătoarea europeană s-a manifestat și pe plan național, în cadrul unei acțiuni care a avut loc la Clubul Țăranului Român de la București. Tema propusă anul acesta în cadrul Zilelor Cărții Europene este Europa Gurmandă, drept pentru care echipa "Noi citim" a adus delicatese care au format expoziția de produse culinare. Tot pentru a marca Europa Gur-mandă, rafturile au fost umplute cu diverse cărți și audio-book-uri cu temă gastronomică.
La sediul Fundației "Noi citim", cei interesați de carte au două opțiuni: fie împrumută, fie cumpără cărți la preț de editură. Printre titlurile propuse de noua bibliotecă se numără "La paradisul femeilor", de Emile Zola, "Madame Terror", de Jan Guillou, "Mănâncă-mă!", de Agnes Desarthe, "Noi contra noi", de Monica Tatoiu, "Cum iubesc femeile", de Maryse Vaillant, "Cinci disfuncții ale muncii în echipă", de Patrick Lencioni, "Regulile domnului Jones pentru bărbatul modern", de Dylan Jones, și multe altele.
Programul bibliotecii este cuprins între orele 10 și 18, de luni până vineri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8593 secunde