Actualele provocări ale fermierilor, dezbătute cu studenții ovidieni de la agricultură
Articole de la același autor
La eveniment au participat peste 70 de experți și producători locali de produse agroalimentare, alături de studenți ai FSNSA, de la specializarea Agricultură.
„În cadrul atelierului au fost prezentate cele mai noi direcții și soluții în agricultura sustenabilă, printre care utilizarea tehnologiei comunicațiilor și inteligenței artificiale, folosirea instrumentelor de planificare și a proceselor de automatizare, cu scopul creșterii randamentului, protejării mediului și asigurării securității alimentare într-o lume aflată în continuă schimbare. Totodată, a fost organizată o sesiune deschisă de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia studenții au aflat detalii suplimentare cu privire la provocările întâlnite de fermierii și întreprinzătorii locali din domeniul agricol și soluțiile propuse de experți”, precizează șef lucrări dr. Marius-Daniel Radu, decanul FSNSA.