Apel al Asociației de părinți a Liceului "Ovidius", pentru susținerea participării internaționale a elevilor

20412
Apel al Asociației de părinți a Liceului

Articole de la același autor

În perioada 21 - 27 octombrie 2023, la Centrul de Convenții UPAEP, Puebla, Mexic, în organizarea MILSET Expo-Sciences International 2023, va avea loc un eveniment mondial la care sunt invitate și două echipe formate din elevi ai claselor a X-a, de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, cu proiectul „Ipoteze ale sursei câmpului magnetic terestru”, precum și elevi ai clasei a VIII-a, cu proiectul „Fenomene fizice identificate în natură”.

Precizăm că elevii acestui prestigios liceu constănțean au mai participat, înainte de pandemia de Covid, la edițiile 2016 (Toulouse, Franța), 2017 (Fortaleza, Brazilia) și 2019 (Abud Dhabi) ale aceluiași eveniment științific în care sunt prezentate proiecte STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) dezvoltate de copii și tineri din întreaga lume, precum și expoziții interactive ale instituțiilor legate de STEAM.

ESI - Expoziția Științifică Internațională este o activitate în care participanții expun proiecte, idei, machete într-o atmosfera specială având în vedere că scopul expoziției nu este premierea, ci împărtășirea de idei între tineri din întreaga lume.

Asociația Părinții Noștri a Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța susține participarea câtorva elevi la acest eveniment științific internațional coordonat de Milset Romania. Din păcate, nu toți elevii își permit costurile acestei deplasări, constituite din taxa de participare (în care este inclusă cazarea și masa) de 425 euro pentru elevi și 525 euro pentru profesorul coordonator și însoțitor, iar cheltuielile de transport sunt de 1.500 euro de persoana.

Asociația le reamintește companiilor faptul că pot efectua o sponsorizare cel puțin o dată pe trimestru, conform legilor fiscale actuale. Companiile pot să facă sponsorizări, indiferent dacă plătesc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri. Se va deduce suma mai mică dintre cele două praguri: 0.75% din cifra de afaceri sau 20% calculat din impozitul pe profit. Persoanele fizice pot dona direct în contul Asociației dedicat pentru acest proiect.

Cont IBAN: RO97RNCB0114167256520004, deschis la BCR CONSTANȚA.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5412 secunde