Au început pregătirile pentru viitorul an școlar. Câte posturi a declarat IȘJ Constanța

1366

Articole de la același autor

Ministerul Educației a lansat în prima zi a acestei săptămâni site-ul dedicat Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2022-2023, prilej cu care și Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anunțat lista posturilor vacante/rezervate la nivelul județului Constanța.

Lista pentru viitorul an școlar cuprinde 2.457 de posturi, după cum urmează: 236 de posturi cu viabilitate de 4 ani; 718 posturi complete și 1.503 incomplete. Și anul acesta pentru învățământul preșcolar și primar sunt cele mai multe posturi, la fel și pentru educație fizică și sport sau limbi moderne.

Totuși, această listă urmează să sufere niște modificări, ca urmare a etapelor de mobilitate, actualizarea finală urmând să aibă loc pe 6 mai.

Până atunci, calendarul prevede completarea de norme și transferul prin restrângere de activitate, etapă care se încheie pe 11 martie. Apoi, din 14 martie, urmează ocuparea pe viabilitatea postului, iar din 22 martie pretransferurile. În perioada 4 aprilie – 5 mai vor fi ocupate posturile cu cadrele didactice care beneficiază de continuitate ca urmare a mediei peste 7, ori candidați cu Definitivat sau înscriși la Definitivat.

Concursul de titularizare va debuta pe 6 mai cu reactualizarea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate. Anul acesta, proba scrisă a concursului de titularizare va avea loc pe data de 13 iulie, o săptămână mai târziu, pe 20 iulie, fiind programată proba scrisă a Definitivatului, fără de care nu se poate dobândi titlul de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Anul trecut, proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Reamintim că anul trecut au fost 213 posturi publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminata: 151 - in mediul urban și 62 - în mediul rural. Iar pentru susținerea probei scrise a Titularizării 2021 s-au înscris la nivelul județului Constanța 1.143 de candidați.

„În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Constanța derulează etapa de completare a normei didactice de predare a personalului didactic, precum și transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin restructurarea rețelei școlare ori prin desființarea unităților de învățământ”, a transmis prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2993 secunde