Baletul Operei Naționale din Kiev prezintă la Constanța "Frumoasa din pădurea adormită"

1289
Baletul Operei Naționale din Kiev prezintă la Constanța
Pe 27 mai, în premieră la Con-stanța, Teatrul Municipal Academic de Operă și Balet din Kiev va prezenta, la Casa de Cultură, spectacolul "Frumoasa din pădurea adormită". Balerinii vor putea fi văzuți și la Sala Palatului din București, în același spectacol, pe 26 mai.
Vom putea rememora una dintre cele mai fermecătoare povești ale copilăriei, redate în pași de dans de Natalia Domracheva, Viktor Ishchuk, Shinobu Takita, Iulia Trandasir, Olga Kif Yak, Oleg Tokar, Lyudmyla Melnyka, Volodiyr Chupryn, Natalia Vyskubenko, Alexandru Zaite, Sergey Vasiuchenko și Altin Kaftira. Coregrafia este semnată de Marius Petipa, Tatiana Goliakova și Sergeii Sydorskyi și scenografia este realizată de Yuriy Bilolenko.
Al doilea balet al compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, realizat în 1889, pe baza cunoscutei povești a lui Charles Perault, spectacolul cuprinde trei acte cu prolog, pe un libret de Ivan Vsevolojski, Marius Petipa semnând coregrafia. Spectacolul a avut premiera în 1890, la Teatrul Mariinski din Sankt - Petersburg, ajungând unul dintre cele mai celebre balete din repertoriul clasic. Se spune că, după premieră, Țarul Alexandru al III-lea a spus: "Foarte drăguț!". Remarcă ce l-ar fi deranjat pe Ceaikovsky, care se aștepta la un răspuns mai favorabil. În 1903, anul în care Ceaikovski a încetat din viață, "Frumoasa din pădurea adormită" devenea unul dintre cele mai populare spectacole de balet din repertoriul Baletului Imperial Rus, fiind jucat de 200 de ori în 10
ani.
Constănțenii vor avea ocazia să-i urmărească pe renumiții artiști în spectacolul găzduit de Casa de Cultură, prețurile biletelor fiind de 80 și 100 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Gheorghe Ungureanu!
Pagina a fost generata in 0.9016 secunde