Talentați în ale scrisului

Câștigătorii concursului "Ludi Ovidiani", premiați de Inspectoratul Școlar

241
i Într-o atmosferă încărcată de emoție și sensibilitate, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța a găzduit, luni, chiar de Ziua Culturii Naționale, festivitatea de premiere a elevilor care au obținut distincții la Concursul "Ludi Ovidiani - 2000 de ani de nemurire". 


Competiția a fost inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Liceul Teoretic "George Călinescu", Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Asociația "Casa Mării Negre" din Constanța și Primăria Orașului Ovidiu. 


"Pornind de la textele lui Ovidius «Metamorfoze» și de la poezia din exil, activitățile incluse în cadrul proiectului s-au desfășurat pe șapte secțiuni: Creație literară, Film, Fotografii, Postere, Cărți poștale, Desen și Grafică. Proiectul și-a propus să identifice valorile morale, simbolurile reprezentate de opera lui Ovidius și să fie abordate din perspectivă inter- și multidisciplinară. Rezultatele concursului au fost postate pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul concursului, http://ludiovidiani.isjcta.ro", a declarat inspectorul școlar general adjunct, prof. Anca Iuliana Dragomir. 


La festivitate, au mai participat și consilierii județeni Nicoleta Bercaru și Andrei Bereș, prof. Constantin Daba și scriitorul Liviu Lungu. 


Într-o liniște albă care a îmbrățișat sufletele celor prezenți, elevii și profesorii au depus flori la statuile celor doi poeți, Publius Ovidius Naso și Mihai Eminescu, au recitat poeme, omagiind cele două repere care au înnobilat cultura română.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.549 secunde