Poveștile lui Ovidiu. Tinerii, provocați să scrie istorii despre marele poet

165
Poveștile lui Ovidiu. Tinerii, provocați să scrie istorii despre marele poet - povestileluiovidiu-1509034471.jpg

Articole de la același autor

Tinerii din Constanța și din zona Dobrogea, în general, au nevoie de o poveste a lui Ovidius, care să facă atractivă figura lui culturală și emblematică, iar această poveste lipsește. De la această premisă s-a născut inițiativa Asociației Casa Mării Negre - Black Sea House, de a lansa proiectul "Nevoia de poveste a Tomisului. Întoarcerea lui Ovidiu".


Proiectul, derulat cu fonduri proprii ale asociației, are ca obiectiv consolidarea imaginii figurii culturale a lui Publius Ovidius Naso în mediile școlare din Dobrogea și în rândul noilor generații, precum și reconectarea exegezei românești ovidiene la datele critice esențiale ale ovidianismului din Europa și din lume. 


"Era nevoie de un proiect care să construiască o poveste atractivă a lui Ovidius, pornind de la nevoia de poveste a publicului tânăr din Constanța și Dobrogea. Mai mult, o poveste pe care să o scrie publicul tânăr însuși, la care acesta să participe în mod activ și creativ", explică dr. Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre. 


Astfel, în perioada 24 octombrie 2017 - 31 martie 2018, vor avea loc peste 20 de întâlniri cu elevii și cadrele didactice ale unităților școlare reprezentative din orașele Constanța, Mangalia și Tulcea, precum și numeroase prezentări ale volumului respectiv în cele mai prestigioase universități din România (București, Cluj, Iași, Timișoara, Suceava și Constanța). Discuțiile cu elevii și cadrele didactice se vor finaliza cu redactarea unor note de curs pentru un posibil curs opțional de Literatură a exilului la Publius Ovidius Naso, note de curs ce pot fi utilizate ca material didactic auxiliar în susținerea unor cursuri de profil în învățământul preuniversitar. 


De asemenea, în cadrul proiectului, va fi prezentat volumul colectiv "Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis", în care semnează peste 80 de autori din aproape 20 de orașe din România și Italia, exegeți ovidieni, profesori universitari, critici literari, istorici, cadre didactice, oameni de cultură, studenți, elevi etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4333 secunde