Cele mai vizitate muzee ale lumii

189

Articole recomandate

Muzeele s-au bucurat de popularitate în 2012. O dovedește numărul vizitatorilor care le-au călcat pragurile. Un clasament în acest sens a fost întocmit de publicația Art Newspaper.

Muzeul Luvru din Paris a fost cel mai vizitat muzeu din lume în 2012. Potrivit clasamentului, peste 9,7 milioane de oameni au vizitat această instituție, cu un milion mai mult decât în 2011. Popularitatea instituției a fost determinată și de deschiderea unei noi aripi, dedicate artei islamice.

Muzeul Metropolitan de Artă din New York este a doua cea mai populară destinație de acest gen, cu peste 6,1 milioane de vizitatori. Instituția găzduiește peste două milioane de opere de artă din toate timpurile și culturile.

Mai mult de 5,5 milioane de oameni au călcat, anul trecut, pragul Muzeului Britanic din Londra, unul dintre cele mai mari din lume în domeniul istoriei și civilizației. Succesul muzeelor din Marea Britanie s-a datorat, în mare parte, și Jocurilor Olimpice desfășurate la Londra.

Pe locul patru în clasament este muzeul Tate Modern din Londra, cu 5,3 milioane de vizitatori. Galeria este amenajată într-o centrală electrică dezafectată, pe malul de sud al Tamisei, în centrul capitalei britanice.

Pe poziția a cincea se află Galeria Națională din Londra, care a fost vizitată de 5,1 milioane de persoane. Colecția instituției conține exponate de origine vest-europeană ce datează din 1250 până în 1900.

În clasament mai sunt incluse Muzeul din Vatican, Muzeul Național din Taipei și Galeria Națională de Artă din Washington.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : S-a întâmplat într-un muzeu din Viena
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : Zece curiozități despre Finlanda
Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Diverse : O noapte în "Calul Troian"
Pagina a fost generata in 0.6014 secunde